«Πάρτι» δαπανών από τους βουλευτές της Καμπανίας

Σχεδόν όλοι οι εκλεγμένοι στην τοπική βουλή της Καμπανίας, στη νότια Ιταλία, αντιμετωπίζουν έρευνες για παράτυπες και αδικαιολόγητα υψηλές δαπάνες που έκαναν για αγαθά και υπηρεσίες από τηλεοράσεις ως κομμώσεις και συνδρομές σε ιδιωτικά κλαμπ, μετέδωσαν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Συνολικά οι 57 από τους 60 εκλεγμένους στην τοπική βουλή κλήθηκαν να δώσουν καταθέσεις στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται, ανέφερε χθες το γραφείο του περιφερειακού εισαγγελέα σε ανακοίνωσή του.

Οι έρευνες της εισαγγελίας αποκάλυψαν ότι οι εκλεγμένοι του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι δαπάνησαν 11.000 ευρώ το 2011 σε μπαρ. Βουλευτές του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος από την πλευρά τους φέρονται να είχαν δωρίσει 14.500 ευρώ σε τρία ιδιωτικά τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Πολλές έρευνες έχουν κινηθεί εναντίον τοπικών αξιωματούχων αλλά και εκλεγμένων σε εθνικούς θεσμούς για κατάχρηση των κρατικών επιδοτήσεων στα πολιτικά κόμματα, που δίνονται κυρίως για την χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών τους.

Στη Νάπολη, πρωτεύουσα της Καμπανίας, οι έρευνες που διεξήχθησαν οδήγησαν στην αποκάλυψη ότι ένας εκλεγμένος είχε δαπανήσει 1,7 εκατ. ευρώ μέσα σε δύο χρόνια για να κάνει αγορές διαφόρων αγαθών – είχε αποκτήσει από γυαλιά ως καλλυντικά, παιχνίδια και DVD. Ένα από τα κόμματα τα οποία αντιμετωπίζουν έρευνες για κατάχρηση δημόσιου χρήματος είναι αυτό του Αντόνιο ντι Πιέτρο, ενός πρώην εισαγγελέα που είχε ηγηθεί στο παρελθόν μιας εκστρατείας εναντίον της διαφθοράς. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς οι δαπάνες των εκλεγμένων του κόμματος Ιταλία των Αξιών του Ντι Πιέτρο θεωρούνται “παράτυπες και ύποπτες

Σχετικά άρθρα