Ουρολοίμωξη ή μόλυνση στα νεφρά; Πώς θα τα ξεχωρίσεις

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις γυναικών που, ενώ στην πραγματικότητα πάσχουν από κάποια μόλυνση στα νεφρά, νομίζουν ότι έχουν ουρολοίμωξη.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι αυτό συμβαίνει, σε υγιείς γυναίκες, διότι συνήθως μια μόλυνση στα νεφρά ξεκινάει ως ουρολοίμωξη, με αποτέλεσμα οι ενδείξεις που μπορείς να έχεις να μην σε κάνουν να ανησυχήσεις ιδιαίτερα, τουλάχιστον στην αρχή.

Παρακάτω μπορείς να διαβάσεις ποια είναι αυτά τα βασικά συμπτώματα που θα πρέπει να σε προβληματίσουν για τυχόν μόλυνση στα  νεφρά σου.

Πόνος σαν κάψιμο κατά την ούρηση

Επιστημονικά, το φαινόμενο αυτό ονομάζεται «δυσουρία» και συνηθιζεται σε γυναίκες που πάσχουν από μυκητίαση και κολπικές μολύνσεις. Συμφωνα με τους ειδικούς, στη συγκεκριμένη περίπτωση η φλεγμονη που δηκιουργείται κατά μήκος της ουρήθρας ευθύνεται για το κάψιμο που νιώθεις.

Θέλεις συνέχεια τουαλέτα

Εκτός από το ότι αισθάνεσαι ότι θέλεις να πας 20 φορές τη μέρα τουαλέτα, το κακό είναι ότι μόλις πηγαίνεις δεν έχεις καθόλου ούρα. Κανονικά, λένε οι ειδικοί, η κύστη είναι σχεδιασμένη ώστε να αντέχει αρκετή ώρα χωρίς να ουρήσεις. Όμως όταν υπάρχει ερεθισμός, αποτέλεσμα της μόλυνσης, αυτός είναι που σε κάνει να νομίζεις ότι θέλεις συνέχεια να πας τουαλέτα.

Ανεβάζεις πυρετό

Στην περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά με τα νεφρά σου, είναι σύνηθες να ανεβάζεις πυρετό. Επίσης, μπορεί να παρατηρήσεις εφιδρώσεις κατά τον νυχτερινό ύπνο, αλλά και εξάψεις.

Πόνοι στην πλάτη και την κοιλιά

Επειδή τα νεφρά σου είναι τοποθετημένα βαθιά στην κοιλιακή σου χώρα, «κόντρα» στους μυς της πλάτης σου, ειναι πολύ πιθανό να νομίζεις ότι έχεις πόνους στη μέση, την πλάτη ή την κοιλιά.

Τάση για εμετό και ναυτία

Σε περίπτωση μόλυνσης στα νεφρά, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι είναι πιθανό να έχεις τάση για εμετό, αλλά και ναυτία.

Αίμα στα ούρα

Τυχόν μόλυνση στα νεφρά είναι πιθανό να εκδηλωθεί και με αίμα στα ούρα σου. Παράλληλα, μπορεί τα ούρα σου να έχουν μια πιο γκρίζα υφή, καθώς και δυσάρεστη μυρωδιά λόγω των βακτηριδίων που έχουν αναπτυχθεί.

Δ. Μ.

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com

Σχετικά άρθρα