Εμπλοκή της Ελλάδας σε υπόθεση – θρίλερ: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση δολοφονίας Μαλτέζας δημοσιογράφου

Μια απρόσμενη εξέλιξη η οποία φέρνει την χώρα μας στο επίκεντρο των ερευνών για τα Panama Papers και την δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία σημειώθηκε μετά την παράδοση της Μαρίας Εφίμοβα στο Α.Τ. Συντάγματος.

Η γυναίκα αυτή ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της Μαλτέζικης τράπεζας Pilatos Bank, και η Γκαλιζία την επικαλούνταν ως πηγή της, για τις αποκαλύψεις σχετικά με τα Panama Papers.

Στις αποκαλύψεις αυτές εμπλεκόταν και ο πρωθυπουργός της χώρας Τζόζεφ Μουσκάτ αλλά και άλλα κυβερνητικά στελέχη.

Πολλοί μάλιστα θεωρούν τον Μουσκάτ ηθικό αυτουργό της δολοφονίας της Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία στις 16 Οκτωβρίου του 2017 η οποία συγκλόνισε όχι μόνο τη Μάλτα, αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη.

Χτες, η 36χρονη Εφίμοβα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος διέταξε την προφυλάκιση της και στη συνέχεια μετήχθη στις φυλακές Κορυδαλλού όπου θα παραμείνει έως ότου οι αρμόδιες αρχές κινήσουν τις σχετικές διαδικασίες για την έκδοση της.

Να σημειωθεί ότι σε βάρος της εκκρεμούσαν δύο ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για υπεξαιρέσεις και απάτες.

Η ίδια η Εφίμοβα ανέφερε στους αστυνομικούς που παραδόθηκε: «Ήρθα να παραδοθώ γιατί εκκρεμεί κάτι σε βάρος μου και κινδυνεύει η ζωή μου».

Η 53χρονη Γκαλιζία δολοφονήθηκε στις 16 Οκτωβρίου όταν το αυτοκίνητο της ανατινάχθηκε, ενώ το οδηγούσε κοντά στο σπίτι της. Σύμφωνα με τα στοιχεία προέκυψαν, η βόμβα τοποθετήθηκε κάτω από το όχημα και πυροδοτήθηκε από μακριά.

Σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα της Μάλτας, η 53χρονη δημοσιογράφος είχε προσεγγίσει την αστυνομία και είχε ενημερώσει ότι δεχόταν απειλές για τη ζωή της 15 ημέρες πριν από τον θάνατό της. Επίσης, λίγα λεπτά πριν την δολοφονία της, είχε κάνει ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ότι η ζωή της κινδυνεύει. Τελικά δεν γλύτωσε από αυτό που της επιφύλασσε η μοίρα.

Κούλογλου: Η έκδοση της στην Μάλτα θα έβαζε σε σοβαρό κίνδυνο την ζωή της

Το ένταλμα σύλληψης εναντίον της Μαρίας Εφίμοβα στηρίζεται σε δύο αστείες κατηγορίες των αρχών της Μάλτας ότι χρησιμοποίησε παράτυπα κάποια εισιτήρια για την οικογένεια της και επίσης ότι δυσφήμισε κάποιον Μαλτέζο αστυνομικό, αναφέρει σε δήλωσή του για την υπόθεση, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κούλογλου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή του: Μια πιθανή έκδοση της στην Μάλτα θα έβαζε σε σοβαρό κίνδυνο την ζωή της. Η ελληνική Δικαιοσύνη που εξετάζει την υπόθεση μετά την παράδοση της στην αστυνομία, θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψιν της την δολοφονία της δημοσιογράφου Δάφνης Καρουάνα Γκαλίθια, στην οποία η μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος Μ. Εφίμοβα είχε δώσει αποκαλυπτικές πληροφορίες για οικονομικά σκάνδαλα, καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Κούλογλου.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα