Είχα σεξουαλική επαφή σε γόνιμες μέρες και τώρα βλέπω ροζ υγρό. Τι είναι;

Μετά την τελευταία μέρα της περιόδου, είχαμε επαφές όλη την εβδομάδα που ήταν οι «γόνιμες». Μετά από 6 μέρες από την πρώτη επαφή είχα ροζ υγρό σαν αίμα για δύο μέρες και μετά από 5 μέρες πάλι έχω ροζ υγρά. Σημαίνει κάτι αυτό;

Στο ερώτημά σας απαντά ο Παναγιώτης Χριστόπουλος, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Για να μιλήσουμε για γόνιμες ημέρες και να τις υπολογίσουμε πρέπει η γυναίκα να έχει σταθερό κύκλο. Επίσης, οι ημέρες αμέσως μετά το τέλος της περιόδου, σπάνια είναι γόνιμες, καθώς δεν υπάρχει το κατάλληλο περιβάλλον μέσα στη μήτρα για να εμφυτευτεί έμβρυο, ακόμα και αν υπάρξει ωοθυλακιορρηξία και γονιμοποίηση σε κάποια γυναίκα.

Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε μια εφαρμογή με την οποία μπορείτε να υπολογίσετε αδρά, με βασικές παραμέτρους πότε ενδεχομένως είναι οι γόνιμες ημέρες κάθε κύκλου:

http://www.xn--mxadbxfgktbb8bo.com/ypologiste-ton-kyklo-sas

Πιθανά το «ροζ», που αναφέρετε, να οφείλεται σε ωοθυλακιορρηξία που έγινε μετά από μια περίπου εβδομάδα από το τέλος της περιόδου. Επίσης, μπορεί να οφείλεται και σε κάποιο άλλο πρόβλημα. Για παράδειγμα, είναι ένα από τα συχνά συμπτώματα όταν υπάρχει κάποιος πολύποδας ή κύστη στην ωοθήκη ή και ινομύωμα μήτρας.

Σε κάθε περίπτωση, περιμένετε να δείτε αν θα έχετε καθυστέρηση ή όχι και τότε μπορείτε να το εξετάσετε κατάλληλα προσφεύγοντας στη βοήθεια του γυναικολόγου.

Παναγιώτης Χριστόπουλος MD, MSc, PhD, IFEPAG

Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων Εφήβων

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης

http://www.γυναικολογος.com 

 

Σχετικά άρθρα