Τέλος οι τρανσέξουαλ από τον στρατό των ΗΠΑ με εντολή Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε το διάταγμα να αποκλείονται τα «τρανσέξουαλ» άτομα με ιστορικό «φυλετικής δυσμορφίας» από την στρατιωτική θητεία
Σε μία εποχή όπου τα περισσότερα κράτη μάχονται για τα δικαιώματα ατόμων με σεξουαλικές ιδιαιτερότητες, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, υπογράφει την απόφαση να αποκλείονται τα «τρανσέξουαλ» άτομα με ιστορικό «φυλετικής δυσμορφίας» από την στρατιωτική θητεία.

Σύμφωνα με το νέο διάταγμα που έδωσε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ της Παρασκευής, ο Λευκός Οίκος και που είναι αποτέλεσμα διάσκεψης από στρατιωτικούς και πολιτικούς ηγέτες, συμπεριλαμβανομένων των βετεράνων μάχης… εκείνα τα άτομα που αισθάνονται «δυσφορία στο φύλο τους» ή «που απαιτούν ουσιαστική ιατρική περίθαλψη, μεταξύ άλλων μέσω ιατρικών φαρμάκων ή χειρουργικών επεμβάσεων», θεωρούνται ακατάλληλα για εξυπηρέτηση.

Ωστόσο, η τελευταία λέξη αναμένεται από τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εσωτερικών.
Οι πρώτες αντιδράσεις για το διάταγμα Τραμπ

Η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι καταδίκασε αμέσως το νέο προεδρικό διάταγμα, καταγγέλλοντας μια «εξίσου άνανδρη, αηδιαστική απαγόρευση με εκείνη που ο πρόεδρος ανακοίνωσε το περασμένο καλοκαίρι» και προσθέτοντας ότι «κανένας άνθρωπος που έχει τη δύναμη και τη γενναιότητα να υπηρετεί στον αμερικανικό στρατό δεν θα έπρεπε να διώχνεται εξαιτίας του ποιος είναι».

Η ίδια τόνισε:

«Η γεμάτη μίσος απαγόρευση του προέδρου είναι σχεδιασμένη για να ταπεινώσει τα γενναία διαφυλικά μέλη του στρατού που υπηρετούν με τιμή και αξιοπρέπεια», συμπλήρωσε η καλιφορνέζα πολιτικός. «Θα βλάψει την ετοιμότητα (των ένοπλων δυνάμεων) και θα μειώσει τη δύναμή μας, διότι ενισχύουμε τον στρατό μας τιμώντας τις αξίες μας, την ελευθερία και την ισότητα. Για άλλη μια φορά, η προεδρική ατζέντα του μίσους και της προκατάληψης υπαγορεύει τις πολιτικές εθνικής ασφάλειας, αντί της τιμής, της αξιοπρέπειας και της δύναμης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το διάταγμα του Τραμπ ακυρώνει την πολιτική του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα, που επέτρεπε στους διαφυλικούς να εντάσσονται και να υπηρετούν στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα