Μπορεί να κολλήσω αφροδίσιο ακόμα και αν είχα επαφή με προφυλακτικό;

Εδώ και τρεις μέρες παρατηρώ πως τα κολπικά υγρά έχουν αυξηθεί. Συγκεκριμένα είναι κίτρινα και αναγκάζομαι να φοράω σερβιέτα γιατί λερώνω το εσώρουχο μου. Υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι ανησυχητικό; Ήρθα σε ερωτική επαφή πριν δύο εβδομάδες περίπου αλλά με προφυλακτικό.

Στο ερώτημά σας απαντά ο Παναγιώτης Χριστόπουλος, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κάθε γυναίκα έχει κάποια ποσότητα κολπικών υγρών που χρησιμεύουν για τη λίπανση του κόλπου. Η ποσότητα και η σύσταση των υγρών αναγνωρίζεται από κάθε γυναίκα ως “η συνηθισμένη” και δεν προκαλεί εντύπωση. Όταν για κάποιο λόγο η ποσότητα αυξάνεται ή αλλάζει η σύσταση των υγρών, αυτό μπορεί να σημαίνει κάποια διαταραχή. Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα είναι η παρουσία κάποιου μικροβίου που προκαλεί κολπίτιδα.

Ο σωστός τρόπος για να δούμε αν πράγματι υπάρχει μικρόβιο είναι η καλλιέργεια κολπικών υγρών. Με την εξέταση αυτή θα δούμε αν υπάρχει μικρόβιο και ποιο μικρόβιο είναι αυτό. Με το αντιβιόγραμμα που ακολουθεί την εξέταση, θα δούμε ποιο είναι το καταλληλότερο αντιβιοτικό για το συγκεκριμένο μικρόβιο στη συγκεκριμένη γυναίκα και έτσι θα έχουμε μια απόλυτα στοχευμένη θεραπεία.

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ: http://www.xn--mxadbxfgktbb8bo.com/kolpitida

Παναγιώτης Χριστόπουλος MD, MSc, PhD, IFEPAG

Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων Εφήβων

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης

http://www.γυναικολογος.com 

Σχετικά άρθρα