Ευαίσθητη περιοχή: Πόσο καλά την φροντίζεις;

Η ερώτηση προς κάθε γυναίκα θα μπορούσε να είναι η εξής: Τελικά, πόσο αγαπάς τον κόλπο σου; Μπορεί κάποια πράγματα να θεωρούνται δεδομένα σε αυτή τη ζωή, όμως το ερώτημα αυτό έχει σημασία γιατί η απάντησή του σχετίζεται με το αν και κατά πόσο φροντίζεις σωστά την ευαίσθητη περιοχή σου, αναφορικά κυρίως με την υγιεινή της.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα σημεία στο σώμα της γυναίκας, το οποίο απαιτεί από πολύ νωρίς σωστή φροντίδα και μεταχείριση, ώστε να εξαλείψεις τις όποιες πιθανότητες να αντιμετωπίσεις κάποιο σχετικό πρόβλημα.

`

Διάβασε παρακάτω και μάθε ποιες είναι οι 5 βασικές απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν στο συγκεκριμένο θέμα και σχετίζονται με την πλειονότητα των γυναικών.

Πλένεις το αιδοίο σου με αρωματισμένο σαπούνι;

Το αιδοίο σου είναι μια εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή. Το να χρησιμοποιείς ιδιαίτερα αρωματικά σαπούνια, είναι πολύ πιθανό να σου προκαλέσει ερεθισμό και φαγούρα. Καλό θα είναι να προτιμάς υποαλλεργικά σαπούνια.

Χρησιμοποιείς αρωματισμένες σερβιέτες και αρωματισμένα ταμπόν στην περίοδο;

Οι ειδικοί επισημαίνουν  ότι η μυρωδιά του κόλπου σου δεν είναι δυνατό να αλλοιωθεί. Σε απλά ελληνικά, ο κόλπος σου πρέπει να μυρίζει σαν κόλπος! Τα αρωματισμένα ταμπόν και οι αρωματισμένες σερβιέτες που πιθανώς να χρησιμοποιείς στην περίοδό σου μπορεί επίσης να σου προκαλέσουν έντονο ερεθισμό.

Βάζεις λιπαντικό στο σεξ;

Η χρήση λιπαντικού μπορεί να σε βοηθήσει με δύο τρόπους: Πρώτον, μειώνει τον πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ εάν δεν έχεις επαρκή φυσική λίπανση και δεύτερον, σύμφωνα με έρευνες, αυξάνεις τις πιθανότητές σου να έχεις οργασμό. Σύμφωνα με τους ειδικούς καλό θα είναι, εφόσον χρησιμοποιείς, να αποφεύγεις τα λιπαντικά με βάση κάποιο έλαιο και να προτιμάς αυτά με βάση το νερό.

Ουρείς μετά το σεξ;

Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο, όμως καλό θα είναι – εφόσον φυσικά νιώθεις την ανάγκη- να ουρείς αμέσως μετά το σεξ, ώστε να αποβάλλονται τυχόν βακτηρίδια. Η λύση αυτή προτείνεται ιδιαίτερα για γυναίκες που είναι επιρρεπείς στις ουρολοιμώξεις.

Πώς σκουπίζεις τον κόλπο σου;

Επίσης, ένα θέμα που μπορεί να ακούγεται κάπως αστείο, όμως είναι πολύ μεγάλης σημασίας. Κι αυτό γιατί οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ο κόλπος πρέπει να σκουπίζεται από μπροστά προς τα πίσω, ώστε να αποφύγεις τυχόν μεταφορά ακαθαρσιών από τον πρωκτό στον κόλπο και να πάθεις κάποια μόλυνση.

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com

Σχετικά άρθρα