Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ σε προσκαλεί να γιορτάσεις τη Διεθνή Μέρα Μουσείων!

Το 1977, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) όρισε την 18η Μαΐου ως τη Διεθνή Ημέρα Μουσείου. Από τότε, κάθε Μάιο, τα μουσεία όλου του κόσμου γιορτάζουν!

Αυτήν τη μέρα, τα μουσεία ανοίγουν τις πόρτες τους σε όλους, ελεύθερα και μας προσκαλούν να θαυμάσουμε κομμάτια πολιτισμού και τέχνης σε κάθε πιθανή μορφή. Φέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και καθώς τα μουσεία παραμένουν κλειστά, όλες οι δράσεις των μουσείων θα έχουν ψηφιακό χαρακτήρα.

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, ένα Μουσείο που αφηγείται την εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών, θα συμμετάσχει και φέτος με δωρεάν digital δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα που εμπνέονται από το φετινό θέμα της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων: «Μουσεία για την ισότητα. Πολυμορφία και Κοινωνική Συνοχή».

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ γιορτάζει με πολλές πρωτότυπες εκπλήξεις

Έτσι, στις 16, 17, και 18 Μαΐου, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2020, αλλά και την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών με πολλές πρωτότυπες εκπλήξεις! Σκοπός τους είναι να παραμείνουμε συνδεδεμένοι και δημιουργικοί, με βασικά εργαλεία την τέχνη και την τεχνολογία.

Τις τρεις αυτές μέρες, το site του Μουσείου θα φιλοξενήσει συναρπαστικά εικαστικά και μουσικά εργαστήρια, αλλά και ένα μοναδικό ψηφιακό παιχνίδι. Όλα τα προγράμματα χρησιμοποιούν τη δύναμη της τεχνολογίας, εμπνέονται από τις Συλλογές του μουσείου και απευθύνονται σε όλους, ενώ μεταδίδουν το μήνυμα «Μένουμε Ασφαλείς – Μένουμε Συνδεδεμένοι – Μένουμε Δημιουργικοί».

Δωρεάν, live εικαστικά και μουσικά εργαστήρια!

Για όλα τα ψηφιακά προγράμματα του μουσείου, κάντε κράτηση ηλεκτρονικά στο πατώντας εδώ για να παρακολουθήσετε τα δωρεάν live εικαστικά και μουσικά εργαστήρια και κατεβάστε την εφαρμογή για να «παίξετε» το ψηφιακό παιχνίδι. Τα προγράμματα θα εμφανίζονται και στη νέα ενότητα #StayConnected του site, με περιεχόμενο που συνεχώς ανανεώνεται.

Πιο συγκεκριμένα, η ενότητα αυτή προβάλλει τις digital εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις του Μουσείου εμπνευσμένες από την ιστορία των τηλεπικοινωνιών, ψηφιακές περιηγήσεις σε επιλεγμένα σημεία επαυξημένης (ΑR) και εικονικής πραγματικότητας (VR) της μόνιμης έκθεσης και άγνωστες ιστορίες τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Αναλυτικά τα προγράμματα έχουν ως εξής:

  • Εικαστικό εργαστήρι: «Καντράν όλου του κόσμου ενωθείτε!» (για όλες τις ηλικίες)

Το καντράν είναι ένας κύκλος! Η γη μας είναι ένας κύκλος.  Ο κύκλος είναι ένα σχήμα που μας φέρνει όλους πιο κοντά και μας συνδέει, χωρίς να αποκλείει ή να ξεχωρίζει κανέναν. Οι συμμετέχοντες στο εργαστήρι μαθαίνουν για τις τηλεφωνικές συσκευές της συλλογής του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών και εμπνέονται για να δημιουργήσουν το δικό τους τηλεφωνικό καντράν.

Στη μια όψη κολλούν χρωματιστά χαρτόνια, αριθμούς, κουμπιά, χάντρες ή ανακυκλώσιμα υλικά που θα βρουν στο σπίτι τους  (καλαμάκια, σακούλες, αλουμινόχαρτο), ενώ στη δεύτερη όψη ζωγραφίζουν τους κύκλους του Wassily Kandinsky με κηρομπογιές, μαρκαδόρους ή ξυλομπογιές. Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί LIVE την Κυριακή 17/5, στις 12.00 & τη Δευτέρα 18/5 στις 18.00 (διάρκεια προγράμματος: 45 λεπτά).

  • Μουσικό εργαστήρι: «Η φαντασία δημιουργεί την πραγματικότητα» (για ηλικίες 6 – 10 και ενήλικες)

Με την καθοδήγηση μουσικών και παιδαγωγών, παιδιά και ενήλικες, μαθαίνουν τους τρόπους που χρησιμοποιούσαν παλιά οι άνθρωποι για να στείλουν μηνύματα (φρυκτωρίες, αγγελιοφόροι, σήματα Μορς) και δημιουργούν ένα πρωτότυπο μουσικό σύνολο, χρησιμοποιώντας απλά οικιακά σκεύη, όπως κουτάλες, κατσαρόλες κ.ά.

Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί LIVE την Κυριακή 17/5 στις 11.00 και τη Δευτέρα 18/5 στις 17.00 (διάρκεια προγράμματος: 30 λεπτά)

TIP! Για όσους θέλουν να πραγματοποιήσουν το Εικαστικό και Μουσικό Εργαστήρι άλλη μέρα και ώρα, μπορούν να κατεβάσουν από το Σάββατο 16/5 τη σχετική εφαρμογή από το site του Μουσείου.

  • Ψηφιακό Παιχνίδι: «Το τηλέφωνο μέσα από ψηφιακά παζλ & γελοιογραφίες» (από 6 ετών)

Οι ψηφιακοί επισκέπτες θα γνωρίσουν την έννοια της γελοιογραφίας και θα μάθουν για τη δύναμη της εικόνας που καταλύει κάθε εμπόδιο, γλωσσικό, μαθησιακό, ηλικιακό. 5 διαφορετικά ψηφιακά παζλ που απεικονίζουν γελοιογραφίες με τηλέφωνα εποχής περιμένουν τους επισκέπτες να σύρουν τα κομμάτια στη σωστή θέση και να ανακαλύψουν με ποιο μουσειακό έκθεμα σχετίζεται η κάθε γελοιογραφία.

Κάντε τώρα την κράτηση σας στο www.otegroupmuseum.gr και ακολουθήστε το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών και στο Instagram, πατώντας εδώ.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X