Φαγούρα στην ευαίσθητη περιοχή: Πού οφείλεται και πώς θα την αντιμετωπίσεις

Ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματός σου και στο σώμα κάθε γυναίκας είναι ο κόλπος της. Η φαγούρα στον κόλπο έχει πολλές αιτίες και σε κάθε περίπτωση υπάρχει θεραπεία. Αυτός σημαίνει ότι εάν διαπιστώσεις ότι έχεις τέτοιο θέμα, πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτείς τον γιατρό σου.

Ας δούμε, όμως, ποιες είναι οι πιθανές αιτίες να έχεις φαγούρα στον κόλπο:

Μυκητίαση

Η μυκητίαση είναι η πιο συχνή αιτία για να έχεις φαγούρα στον κόλπο. Επίσης, εκδηλώνεται με λευκές εκκρίσεις, με παχύρευστη υφή σαν τυρόπηγμα. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς η μυκητίαση ΔΕΝ κολλάει από τη σεξουαλική επαφή, αλλά πρόκειται για μια οξίνιση του ρΗ με ανισορροπία της μικροχλωρίδας, η οποία επιτρέπει την ανάπτυξη του μύκητα.

Συνήθως, η μυκητίαση προκαλείται μετά από κάποια θεραπεία με αντιβιοτικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει παράλληλα με την αγωγή να λαμβάνεις και προβιοτικά, που περιέχονται στο γιαούρτι. Επίσης, μια άλλη αιτία εμφάνισης μυκητίασης είναι και ο διαβήτης.

Η θεραπεία που γίνεται είναι τοπική και αφορά στην αποκατάσταση της ισορροπίας του ρΗ του κόλπου σου.

Κολπίτιδα

Η κολπίτιδα, επίσης, ταλαιπωρεί αρκετά τις γυναίκες, με τη βασική της αιτία να είναι η ύπαρξη βακτηριδίων, αποτέλεσμα της κακής υγιεινής του κόλπου. Σύμπτωμα της κολπίτιδας είναι η φαγούρα του κόλπου.  Στην περίπτωση της κολπίτιδας έχεις έκκριση υγρών από των κόλπο, δύσοσμων συχνά, με αποτέλεσμα να μουσκεύεις το εσώρουχό σου.

Κολπική ξηρότητα

Συνήθως, η κολπική ξηρότητα εμφανίζεται στη γυναίκα στην φάση της εμμηνόπαυσης με τη φαγούρα στον κόλπο να είναι το βασικό της σύμπτωμα.

Αλλεργική αντίδραση

Είναι πολύ πιθανό να είσαι αλλεργική στο υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο το εσώρουχό σου, οπότε και μπορεί να αντιδρά το σώμα σου με φαγούρα στον κόλπο. Προσοχή! Μην το αμελήσεις και απευθύνσου άμεσα στον γιατρό σου διότι το πρόβλημα αυτό μπορεί να σου προκαλέσει οίδημα στην περιοχή.

Κολπική ψωρίαση

Σπάνια περίπτωση, όμως, συμβαίνει. Η θεραπεία βασίζεται συνήθως στη χορήγηση κρέμας κορτιζόνης, της οποίας η ισχύς προσαρμόζεται ανάλογα με το πάχος του δέρματος.

Με πληροφορίες από e-sante.fr

Σχετικά άρθρα