Ποιο είναι το ιδανικό μέγεθος της κλειτορίδας;

Δεν υπάρχει «κανονικό» μέγεθος κλειτορίδας. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας μελέτης που πραγματοποιήθηκε στη Λουκέρνη της Ελβετίας.

Από τον Αύγουστο του 2015 και Απρίλιο 2017, μετρήθηκαν η κλειτορίδα της πάνω από 650 γυναίκες. Οι συμμετέχουσες ήταν Καυκάσιες, ηλικίας 15 έως 84 ετών. Καμία από αυτές δεν ήταν έγκυος, σε κάποια θεραπεία με ορμόνες ή έπασχε από μια χρόνια ασθένεια του αιδοίου.

Τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την έρευνα έχουν ως εξής:

  • Οι μεγαλύτερες γυναίκες είχαν μια μικρότερη κλειτορίδα, το περίνεο και τα μικρά «χείλη».
  • Οι γυναίκες με αυξημένο δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) είχαν μεγαλύτερη κλειτορίδα και παχύτερα «χείλη».
  • Γυναίκες που γέννησαν φυσιολογικά είχαν μακρύτερα «χείλη».

Η σχέση μεταξύ του μεγέθους της κλειτορίδας και των χαρακτηριστικών της κάθε γυναίκας (ΔΜΣ, εγκυμοσύνη, ηλικία) έχουν οδηγήσει τους ερευνητές στην άποψη ότι δεν μπορεί να υπάρξει μια γενίκευση, αναφορικά με τον μ.ό. στο μήκος μια κλειτορίδας.

Ανάπλαση αιδοίου και οργασμός

Παράλληλα, όλο και περισσότερες γυναίκες μπαίνουν στον… πειρασμό να παρέμβουν αισθητικά στον κόλπο τους μέσω χειρουργικής μεθόδου και κυρίως με την ανάπλαση αιδοίου. Στόχος είναι να μειωθεί το μέγεθος των μικρών «χειλιών».

Επίσης, οι χειρουργοί προτείνουν επίσης να αυξήσει το μέγεθος των μεγάλων «χειλιών», μέσω της τεχνικής lipofilling. Στην περίπτωση αυτή λαμβάνεται από το λίπος στο σώμα του ασθενούς και μεταφέρεται σε άλλο τόπο της ανατομίας του, στη συγκεκριμένη περίπτωση στα «χείλη».

Αυτή είναι η ίδια τεχνική που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την αύξηση του μαστού.

Στο πλαίσιο των προκαταρκτικών στο σεξ για τις γυναίκες, η κλειτορίδα αποκαλύπτεται για να είναι η κατεξοχήν ερωτογενής ζώνη τους. Λόγω των πολλών νευρικών απολήξεων, είναι εξαιρετικά ευαίσθητη, χωρίς όμως να έχει ξεκαθαριστεί η σχέση της μεταξύ του γυναικείου οργασμού και του μεγέθους της κλειτορίδας.

Με πληροφορίες από e-sante.fr

 

Σχετικά άρθρα