Ανδρική γονιμότητα: Πότε μειώνεται η ποιότητα του σπέρματος

Πολλοί είναι οι παράγοντες που διαταράσσουν την ενδοκρινολογική ισορροπία καθημερινά, όπως οι συσκευασίες των τροφίμων, τα υλικά των επίπλων, τα καλλυντικά κ.ά. Σύμφωνα με έρευνες, ένας ακόμα τομέας στον οποίο τέτοια καθημερινά προϊόντα δημιουργούν πρόβλημα είναι και η ποιότητα του ανδρικού σπέρματος, η οποία σταδιακά μειώνεται.

Παράλληλα, έχουν παρατηρηθεί για τις ίδιες αιτίες και άλλα ανδρολογικά προβλήματα, όπως δυσπλασία στην ανάπτυξη των όρχεων, δυσπλασία της ουρήθρας, τύπους καρκίνου, ακόμα και στειρότητα, είναι στενά συνδεδεμένα με το περιβάλλον, πάντα σύμφωνα με τις σχετικές έρευνες.

Μάλιστα, σε βάθος εικοσαετίας έρευνες έδειξαν ότι η ποιότητα του ανδρικού σπέρματος και συγκεκριμένα η σπερματογενής συγκέντρωση παγκοσμίως έχει μειωθεί κατά 32%.

Ο αριθμός των σπερματοζωαρίων με φυσιολογική μορφολογία είναι επίσης χαμηλότερος από πριν.

Υπάρχουν, όμως, και πολλοί άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά τη  γονιμότητα των ανδρών. Τέτοιοι είναι οι δυσμορφίες των όρχεων, οι οποίες πλεόν είναι πιο συχνές.

Ο αριθμός των κρυψορχιδιών που διαγνώστηκαν κάθε χρόνο αυξάνεται, όπως και ο αριθμός των καρκίνων των όρχεων. Αυτές οι διαταραχές είτε εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είτε πολύ νωρίς στη βρεφική ηλικία. Οι πηγές είναι πολλές: μπιμπερό, παιδικά παιχνίδια, έπιπλα κλπ.

Αυτό συμβαίνει, καθώς οι έγκυες γυναίκες εκτίθενται σε πολλές και διάφορες τοξίνες που μπορούν να επηρεάσουν την αναπαραγωγική υγεία του εμβρύου. Το κάπνισμα, το άγχος και πολλές άλλες παράμετροι πρέπει, επίσης, να λαμβάνονται υπόψη.

Με πληροφορίες από e-sante.fr

Σχετικά άρθρα