Αγαπάς το στήθος σου; Απόδειξη…

Από τα πιο σημαντικά, ένα όχι το σημαντικότερο σημείο στο σώμα της γυναίκας, είναι το στήθος της. Κι αυτό γατί πρόκειται για πηγή τροφής για το νεογέννητο μωρό σου ή και για εστία σεξουαλικού ερεθισμού, αφού είναι ερωτογενής περιοχή.

Αυτό που είναι πολύ σημαντικό, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι η υγεία του στήθους σου την οποία και πρέπει να προσέχεις αρκετά.

Παρακάτω θα δεις μερικά βασικά στοιχεία που αφορούν στην καλή κατάσταση του στήθους σου.

Φόρα το σωστό σουτιέν

Στην καθημερινότητά σου, το στήθος σου ταλαιπωρείται. Πίεση από τα ρούχα, στρίμωγμα σε ΜΜΜ και γενικότερα άβολες καταστάσεις μπορεί να του κάνουν κακό. Ειδικότερα στην άσκηση, το στήθος σου μετακινείται σε αρκετές περιπτώσεις αρκετά βίαια και απότομα. Καλό θα είναι να έχεις σουτιέν με καλή στήριξη που θα το βοηθάει να παραμένει σχετικά σταθερό.

Μην καπνίζεις

Εκτός από την υγεία σου συνολικά, όπου και το κάπνισμα κάνει κακό, το τσιγάρο βλάπτει σημαντικά και το στήθος σου. Κι αυτό, γιατί το κάπνισμα έχεις ως αποτέλεσμα να ξηραίνεται και να αφυδατώνεται το δέρμα σου, με αποτέλεσμα το στήθος σου να «σακουλιάζει» και να χαλαρώνει.

Βάλε αντηλιακό

Για κάποιον λόγο πολλές είναι οι γυναίκες εκείνες που αμελούν να βάλουν αντηλιακό στο στήθος τους. Τα αποτελέσματα στο δέρμα της περιοχής αυτής μπορεί να είναι όμοια με αυτά του καπνίσματος που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Ψηλάφισέ τα

Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι καλό να ψηλαφίζεις το στήθος σου συχνά, ώστε να γνωρίζεις πώς είναι η υφή τους σε μια κανονική κατάσταση. Αυτό θα σε βοηθήσει να καταλάβεις άμεσα ότι κάτι δεν πάει καλά, εάν παρατηρήσεις κάποια αλλαγή.

Πρόσεχε το βάρος σου

Εάν μπαίνεις στη διαδικασία να χάνεις ή να βάζεις απότομα πολλά κιλά κάνεις κακό (και) στο στήθος σου. Κι αυτό, γιατί το δέρμα και η ελαστικότητά του δοκιμάζονται, ειδικά στην περίπτωση που χάσεις απότομα κιλά. Αποτέλεσμα θα είναι να κάνεις ραγάδες και το στήθος σου, λόγω της χαλάρωσης, να κάτσει.

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com

Σχετικά άρθρα