antras-gynaika-schesi

Ποιο ζώδιο έχει το πάνω χέρι στη σχέση;

Ώρα να μιλήσουμε για σχέσεις και ζώδια, ένα θέμα που ποτέ δεν εξαντλείται αλλά κάθε μέρα μας δίνει τροφή για σκέψη αλλά και για συζήτηση. Παρατηρώντας τις ανθρώπινες σχέσεις διακρίνεις ότι πολλές φορές γίνεται μία έντονη μάχη ανάμεσα στους συντρόφους για το ποιος θα υπερισχύσει, σε ποιον θα περάσει το δικό του, ποιος θα κάνει τα κουμάντα. Ο πιο εγωιστής σύντροφος ικανοποιείται όταν νιώθει πως ο σύντροφός του είναι υποταγμένος και ακολουθεί τα δικά του θέλω. Ο πιο αδύναμος, μπερδεύεται, κλείνεται στον εαυτό του, νομίζει ότι είναι ευτυχισμένος μέχρι μία μέρα να ξυπνήσει από το όνειρο. Ο πιο συγκροτημένος; Κατανοεί ότι σε μία σχέση πρέπει να υπάρχει ισορροπία και να ικανοποιούνται και οι επιθυμίες των δύο. Πάμε όμως να δούμε τι άποψη έχουν τα 12 Ζώδια, ποια θέλουν και το προσπαθούν να έχουν το πάνω χέρι , αλλά προπάντων και με ποιον τρόπο!

 

Κριός

Με κυβερνήτη του τον Άρη, ο Κριός είναι το ζώδιο που θέλει να κάνει τα κουμάντα στη σχέση. Η ανάγκη του αυτή πηγάζει από το γεγονός ότι ο ίδιος είναι αρκετά εγωιστής και θέλει όλες οι πρωτοβουλίες να λαμβάνονται από τον ίδιο. Σε μία σχέση θέλει μόνο αυτός να αποφασίζει για εξόδους, ταξίδια, εκδρομές, παρέες … Στην μοναδική περίπτωση που αποδέχεται να κάνεις «κουμάντο» εσύ, είναι αν θέλεις να του αφήσεις το πεδίο ελεύθερο για να σεργιανίσει.

 

Ταύρος

Αν ρωτήσεις έναν Ταύρο αν θέλει να έχει το πάνω χέρι σε μία σχέση του, τότε σίγουρα θα σου απαντήσει, ότι αυτό που του αρκεί είναι να έχει μία ασφαλή και σταθερή σχέση αμοιβαίας αγάπης και εμπιστοσύνης. Στην πραγματικότητα ο Ταύρος όμως, θέλει να διαφεντεύει και να κάνει τα κουμάντα του, αλλά έχει τον τρόπο, την ευγένεια, τον αισθησιασμό και το νάζι για να σου περάσει με τρόπο τα δικά του θέλω. Θα σε αφήσει να πάρεις πρωτοβουλίες, αν ωστόσο δεν τον ικανοποιούν οι κινήσεις και οι αποφάσεις σου, θα κατεβάσει κάτι μούτρα ως τα πατώματα μέχρι να περάσει το δικό του.

 

Δίδυμος

Ένας άνθρωπος που ανήκει σε ζώδιο του Αέρα όπως ο Δίδυμος, δύσκολα θα σε αφήσει να έχεις το πάνω χέρι σε μία σχέση, ενώ δεν θα επιδιώξει ποτέ και από την πλευρά του ο ίδιος να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Η άστατη συμπεριφορά του, θα σε κάνει πολλές φορές να πιστέψεις ότι θέλει μόνιμα να κάνει τα δικά του γούστα, στην πραγματικότητα όμως δεν είναι έτσι … Ο Δίδυμος είναι άπιαστος, θέλει να νιώθει ελεύθερος και έχει μία δική του θεώρηση των καταστάσεων αλλά και των σχέσεων…

 

Καρκίνος

Μία έτσι και μία γιουβέτσι είναι ο Καρκίνος στις σχέσεις του και η αλήθεια είναι ότι αυτό που επιθυμεί είναι να μπορεί να έχει το πάνω χέρι στα συναισθήματα και στην καρδιά σου. Κατά τ’ άλλα είναι διαθέσιμος να ακολουθήσει τα δικά σου «θέλω» σε οποιονδήποτε άλλο τομέα και να σε αφήσει να έχεις εσύ να παίρνεις όλες τις αποφάσεις για τη σχέση σας, αρκεί να του δείχνεις αμείωτα την αγάπη και το ενδιαφέρον σου! Δεδομένου ότι χάνει πολύ εύκολα την ψυχραιμία του και είναι ευέξαπτος συναισθηματικά, δεν μπορεί πάντα να διατηρεί τον έλεγχο και το πάνω χέρι στη σχέση.

 

Λέων

Ο Λέοντας θέλει να είναι ο βασικός πρωταγωνιστής στη σχέση του και ολημερίς και ολονυχτίς το ταίρι του να μην κάνει καμία άλλη δουλειά αλλά να ασχολείται μόνιμα με τον ίδιο, δείχνοντας το ενδιαφέρον του. Ο Λέοντας θέλει και το παλεύει όσο μπορεί να έχει το πάνω χέρι στη σχέση, γιατί με αυτό τον τρόπο νιώθει πιο ποθητός, επιθυμητός αλλά και αναντικατάστατος. Μάλιστα έχει και το ταλέντο να κάνει όλα του τα γούστα σε μία σχέση, παρασέρνοντας το ταίρι του να ακολουθήσει τις δικές του προτιμήσεις.

 

Παρθένος

Ο Παρθένος λέει , σκέφτεται και ονειρεύεται ότι πολύ θα θελε να έβρισκε μία σχέση, στην οποία θα είχε το πάνω χέρι. Όλα αυτά ωστόσο παραμένουν μόνο στα σχέδια του μυαλού του, αφού η ιστορία αποδεικνύει ότι έστω και αν είναι ένα από τα ζώδια που βάζει συναισθηματικές άμυνες, όταν την «πατήσει» γίνεται χαλάκι, έτοιμο να σου ζεστάνει τα πόδια το χειμώνα. Δύσκολα μπορεί να έχει ένας Παρθένος το πάνω χέρι στη σχέση, αφού είναι από την φύση του έτσι που φροντίζει πρακτικά να ικανοποιεί κάθε ανάγκη του συντρόφου του. Η μουρμούρα και η κτητικότητά του είναι τα δικά του αρνητικά χαρακτηριστικά τα οποία και τα εκφράζει έντονα, έτσι για να δείχνει ότι υπερέχει και αυτός.

 

Ζυγός

Ο Ζυγός αρνείται να έχει το πάνω χέρι σε μία σχέση! «Σιγά καλέ που θα αναλάβω εγώ τέτοια ευθύνη» σκέφτεται και εκφράζει ο αναποφάσιστος Ζυγός, ο οποίος αφήνει πάντα τον σύντροφό του να κάνει κουμάντο στα πάντα αλλά και να τον ξελασπώνει από τις δύσκολες στιγμές … Μήπως όμως, λέω εγώ μήπως αυτή η τάση του να λέει πάντα σε όλα «ναι» , να μην χαλάει χατίρια, να υπομένει και να αφήνει στο ταίρι του να παίρνει όλες τις πρωτοβουλίες είναι και μία μέθοδος του Ζυγού για να κάνει του κεφαλιού του;

 

Σκορπιός

Αν θέλεις να «υποτάξεις» ένα Σκορπιό και να τον φέρεις στα μέτρα σου, με το σκεπτικό να του κάνεις τα κουμάντα, όχι απλά θα αποτύχεις αλλά θα δεις μία εντελώς διαφορετική πλευρά του εαυτού του. Ο Σκορπιός θέλει να διαφεντεύει στις σχέσεις του, είναι ο καπετάνιος του πλοίου που δεν μασάει από μποφόρ, αλλά επιμένει να κατευθύνει αυτός την σχέση στο σημείο που αυτός θέλει. Αν δεν υπακούσεις στις εντολές του και αν δεν του πεις και «μπράβο» που θέλει να έχει το πάνω χέρι στη σχέση, τότε είναι πολύ δύσκολο να τα βρεις μαζί του.

 

Τοξότης

Να σου πω την αλήθεια μου ο Τοξότης δεν προβληματίζεται και πολύ για το ποιος έχει το πάνω χέρι στην σχέση, αρκεί το πάνω χέρι να μην το έχει ο σύντροφός του, κάνοντας την ζωή του αρκετά δύσκολη. Έχει μία δική του θεωρία και αντίληψη για τις σχέσεις, είναι αρκετά απελευθερωμένος από ταμπού, είναι όμως «ανυπότακτος» σε όρια και περιορισμούς από το ταίρι του! Στη σχέση με τον Τοξότη, δύσκολα θα καταφέρεις να έχεις το πάνω χέρι … Έλα μου ντε όμως που θα σε προβληματίσει το γεγονός πως ούτε αυτός θέλει να έχει το πάνω χέρι.

 

Αιγόκερως

Ότι λέει ένας Αιγόκερως είναι και το σωστό, μιλάει η εμπειρία, η γνώση, ξέρει καλύτερα από τον καθένα … Πώς λοιπόν να μην θέλει να έχει το πάνω χέρι σε κάθε σχέση; Συχνά επιλέγει συντρόφους που έχουν έναν πιο ήρεμο χαρακτήρα που είναι πρόθυμοι να ακολουθήσουν τους όρους και τους κανόνες του. Είναι γνωστό λοιπόν ότι ο Αιγόκερως πριν καλά καλά κάνει σχέση μαζί του, θα θελήσει να σου κόψει τον βήχα, να σου πάρει τον αέρα και να κερδίσει τα ηνία της σχέσης …. γιατί πολύ απλά έτσι πρέπει!

 

Υδροχόος

Ρωτώντας έναν Υδροχόο: «Ποιος έχει το πάνω χέρι στη σχέση σου» σου απαντά: « Τι εννοείς; Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει και όπως το θέλει»! Ο Υδροχόος αγάπη μου δεν μπαίνει σε καλούπια και δεν θέλει σε καμία περίπτωση να γίνεται το αφεντικό σε μία σχέση, όπως δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του υποταγμένο στα «θέλω» ενός συντρόφου που η επιθυμία του είναι να διατηρεί το πάνω χέρι σε μία σχέση. Αρκετά φιλελεύθερος και προοδευτικός, σπάει τους κανόνες και τα πρέπει και κάνει πάντα αυτό που του ορίζει η στιγμή!

 

Ιχθύς

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία περίεργη πάστα ανθρώπου. Ο γλυκός, τρυφερός, ευαίσθητος Ιχθύς, από την αρχή σου δίνει στο πιάτο την ψυχή του και σε αφήνει να κάνεις ότι περνά από το χέρι σου προκειμένου να είστε μαζί ευτυχισμένοι και μονιασμένοι. Πολλές φορές θα ικανοποιηθεί το εγώ σου, καθώς θα δεις το Ψαράκι να υποτάσσεται στις δικές σου επιθυμίες και στα «θέλω» σου! Έλα μου ντε όμως πως σύντομα θα καταλάβεις ότι το πάνω χέρι δεν το είχες εσύ, αλλά ο Ιχθύς που με τους κατάλληλους ελιγμούς του και την ευγένειά του κατάφερε να σε τυλίξει στην λαδόκολλα!

 

Πηγή: oroskopos.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X