Κλιμακώνεται η ένταση στην Αίγυπτο

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 261 τραυματίστηκαν στο Κάιρο κατά την διάρκεια της νύχτας, όταν υποστηρικτές του ανατραπέντος ισλαμιστή εκλεγμένου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι συγκρούστηκαν με αντιπάλους του και τις στρατιωτικές δυνάμεις, δήλωσε ο επικεφαλής των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας της Αιγύπτου σήμερα.

Τα νέα επεισόδια εντείνουν τους φόβους περί αποσταθεροποίησης της πολυπληθέστερης χώρας του αραβικού κόσμου. Την ίδια ώρα, οι αρχές της Αιγύπτου συνέλαβαν 401 ανθρώπους στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται για τα αιματηρά επεισόδια, όπως μετέδωσε το αιγυπτιακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Σε πολιτικό επίπεδο, ένα ανώτερο στέλεχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας δήλωσε σήμερα ότι ο μεταβατικός πρωθυπουργός Χάζεμ ελ Μπεμπλάουι δεν προσέφερε στο ισλαμιστικό κίνημα οιαδήποτε θέση στην κυβέρνησή του και πρόσθεσε ότι ακόμη κι εάν το έπραττε, η Αδελφότητα θα απέρριπτε την πρόταση.

“Ο Μπεμπλάουι, ή το όποιο στέλεχος της κυβέρνησης που προέκυψε από το πραξικόπημα, δεν μας προσέφερε οποιαδήποτε θέση στην κυβέρνηση, αλλά και εάν το κάνει, θα εμείς αρνηθούμε

Σχετικά άρθρα