Στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στο Σάλτσμπουργκ ο Αλέξης Τσίπρας

Στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας μεταβαίνει την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να πάρει μέρος στις εργασίες της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στις 17:00 (τοπική ώρα) θα πάρει μέρος στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES), και στις 19:30 στο δείπνο εργασίας των ηγετών των κρατών μελών της Ε.Ε με θέμα το μεταναστευτικό.

Αύριο Πέμπτη, 09:30 – 13:00 (τοπική ώρα), θα πάρει μέρος στις εργασίες της Ολομέλειας της άτυπης Συνόδου Κορυφής με θέμα την εσωτερική ασφάλεια, και στις 13:00 – 15:00 στο γεύμα εργασίας με θέμα το Brexit.

Σήμερα, πριν αναχωρήσει ο πρωθυπουργός θα έχει διαδοχικές επαφές με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό του Κατάρ και με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Στις 10:00 είναι προγραμματισμένη συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ-Θάνι.

Στις 11:00 ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο. Και οι δυο συναντήσεις θα γίνουν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά άρθρα