Τι είναι το Βέρτεξ και ποια η σημασία του στον αστρολογικό χάρτη;

Το Βέρτεξ είναι το σημείο του αστρολογικού μας χάρτη που βρίσκεται πάντα στη «δεξιά πλευρά» του ωροσκοπίου μας, συνήθως ανάμεσα στον 5ο με τον 8ο οίκο!

Το σημείο αυτό μπορεί να μας δώσει σημαντικές πληροφορίες για την προσωπικότητα μας αλλά και την πορεία της ζωής μας, ανάλογα με το Ζώδιο στο οποίο βρίσκεται!

Το Βέρτεξ είναι σαν τον δεύτερο ωροσκόπο μας, το alter ego μας, ο καρμικός εαυτός μας!

Αναδεικνύει μέσα από γεγονότα τα χαρακτηριστικά μας, τις ιδιότητες του χαρακτήρα μας, την γνώμη που έχουν οι άλλοι για εμάς, αλλά και τις ικανότητες μας ή τα ταλέντα μας, που σταδιακά καλλιεργούνται!
Ότι δηλαδή κάνει ο Ωροσκόπος μας!
Η μόνη ουσιαστική διαφορά είναι ότι ο ωροσκόπος λειτουργεί άμεσα, ευθέως και συνειδητά, ενώ το Βέρτεξ λειτουργεί σταδιακά, πνευματικά, ουσιαστικά και υποσυνείδητα!

Το Βέτρεξ λοιπόν, αφορά άμεσα ή έμμεσα το καρμικό μας πεπρωμένο, με μοιραία πρόσωπα ή γεγονότα στην ζωή μας, με την συνειδητοποίηση του εαυτού μας και ορισμένες φορές με την βαθιά διαίσθηση και τα οράματα μας!

Ένα ενεργοποιημένο Βέρτεξ, από τις εκάστοτε διελεύσεις και όψεις των πλανητών, μπορεί να φέρει καθοριστικά γεγονότα, μοιραίες καταστάσεις και ανθρώπους, κρίσιμα σημεία στην πορεία της ζωής μας που οδηγούν σε μακροπρόθεσμα και σημαντικά αποτελέσματα! Αυτά τα αποτελέσματα μπορεί να είναι θετικά ή αρνητικά, ανάλογα με την όψη που σχηματίζει με τους διελαύνοντες πλανήτες.

 

Το Vertex στον αστρολογικό μας χάρτη

ΚΡΙΟΣ: Οι μοιραίες εξελίξεις και γεγονότα στην ζωή σου θα έρθουν με γρήγορους και ίσως έκτακτους ρυθμούς! Καρμικά μαθήματα πρωτοβουλίας αλλά και ανάληψης ευθυνών. Αναπτύσσεις σταδιακά, ανάλογα με τις περιστάσεις στη ζωή σου, ηγετικές και δυναμικές ικανότητες! Είσαι άνθρωπος παθιασμένος, ορμητικός και σίγουρος για τον εαυτό του! Ωστόσο είσαι και αρκετά νευρικός και οξύθυμος, ιδίως όταν βρίσκεσαι σε έκτακτη ανάγκη ή ξαφνικά γεγονότα!

ΤΑΥΡΟΣ: Μέσα από εξελίξεις, γεγονότα και μοιραία πρόσωπα, χτίζεις την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση σου και ταυτόχρονα αντιλαμβάνεσαι τις ουσιαστικές σου ανάγκες, ιδίως σε Έρωτα και Χρήμα! Σταδιακά θα συνειδητοποιήσεις ότι δεν πρέπει να πιέζεις ανθρώπους ή καταστάσεις, αλλά θα βρεις τον τρόπο να διεκδικείς σωστά τα κεκτημένα σου! Είσαι άνθρωπος πρόθυμος να αφοσιωθείς σε διαπροσωπικές σχέσεις και αξίες!

ΔΙΔΥΜΟΣ: Οι καταστάσεις και τα μοιραία γεγονότα που θα έρθουν στην ζωή σου, θα σου δώσουν την δυνατότητα να διδάξεις, να μεταφέρεις τις ιδέες και τις γνώσεις σου και να παρουσιάσεις σημαντικές πληροφορίες. Σταδιακά γίνεσαι κοινωνικός, ευελικτός, δημοφιλής, αναπτύσσεις θετικές σχέσεις με αδέρφια και βελτιώνεις το πνεύμα και την οξυδέρκεια σου, όπως και το λέγειν σου!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Εξελίξεις στα παιδικά σου χρόνια, σε σπίτι και οικογένεια, θα αναπτύξουν θετικά ή αρνητικά, την ικανότητα σου για να συνδέεσαι συναισθηματικά με τους άλλους ανθρώπους! Έχεις την τάση να μην ξεχνάς εύκολα το παρελθόν και αυτό από την μία σε βοηθά ώστε να πάρεις μαθήματα από αυτό, αλλά από την άλλη σε βαραίνει λόγω αναμνήσεων και νοσταλγίας!

ΛΕΩΝ ή στον 5ο ΟΙΚΟ: Στη ζωή σου μαθαίνεις πώς να παλεύεις για κερδίσεις αναγνώριση, φήμη και θαυμασμό! Δίνεις πολύ σημασία στον έρωτα και παραμένεις πάντα παιδί σε αυτόν τον τομέα. Ενώ έχεις ομαδικό πνεύμα, συχνά παρασύρεσαι και σκέφτεσαι μόνο τον εαυτό σου. Μέσα από γεγονότα και καταστάσεις, θα μάθεις να τα ισορροπείς, να προσφέρεις και αυτό να αναγνωρίζεται!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ ή στον 6ο ΟΙΚΟ: Κατά την διάρκεια της ζωής σου θα μάθεις πώς να είσαι χρήσιμος, πως πρέπει να παρέχεις υπηρεσίες, πώς να βρίσκεις πρακτικές και λογικές λύσεις και το πως πρέπει να φροντίζεις τον εαυτό σου και τους άλλους. Σταδιακά θα συνειδητοποιήσεις ότι δεν πρέπει να κολλάς σε λεπτομέρειες και να μην είσαι τόσο επικριτικός, γιατί αυτό θα δημιουργεί σύγχυση στις διαπροσωπικές και συναισθηματικές σου σχέσεις!

ΖΥΓΟΣ ή στον 7ο ΟΙΚΟ: Στην ζωή σου μέσα από συγκυρίες και μοιραία γεγονότα, θα καταλάβεις την σπουδαιότητα της συντροφικότητας, της ικανοποίησης να μοιράζεσαι και να μην είσαι εγωιστής! Είσαι ένας δίκαιος και συμβιβαστικός άνθρωπος, αλλά κάποια καρμικά μαθήματα, θα σε διδάξουν να γίνεις πιο αποφασιστικός, γιατί πολλές φορές η ανασφάλεια σου μπλοκάρει σημαντικές αποφάσεις!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ ή στον 8ο ΟΙΚΟ: Στη ζωή σου, ο καρμικός σου στόχος είναι να τα βρεις με τον εαυτό σου και να απεγκλωβίσεις τα συγκαλυμμένα συναισθήματα σου, είτε θετικά, είτε αρνητικά! Οφείλεις να μάθεις μέσα από καρμικές και μοιραίες καταστάσεις, να μην κάνεις κατάχρηση εξουσίας, να μην χειραγωγείς ανθρώπους και να φροντίζεις για την σωστή διαχείριση των οικονομικών σου. Δίνεις πολύ σημασία στον σεξουαλικό τομέα και οι εμπειρίες θα σε κάνουν όλο και καλύτερο στην απόδοση σου στην κρεβατοκάμαρα!

ΤΟΞΟΤΗΣ: Κατά την διάρκεια της ζωής σου, θα αλλάξεις πολλές φορές αξίες, φιλοσοφία ζωής, ακόμα και ήθη! Αυτό θα συμβαίνει κάθε φορά που ένα καρμικό γεγονός έχει να κάνει με μία γνωριμία, με γνώση του καινούργιου και του άγνωστου ή με μία μετακίνηση ή ταξίδι! Αναζητάς την περιπέτεια σε όλη σου την ζωή, αλλά κάποια μοιραία γεγονότα, θα σε διδάξουν να μην είσαι επιπόλαιος, ριψοκίνδυνος και υπεραισιόδοξος!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Στην ζωή σου θα κληθείς να αναπτύξεις τις δεξιότητες σου στην ηγεσία και την υπευθυνότητα! Θα μάθεις να είσαι άψογα πειθαρχημένος, να ανταπεξέρχεσαι απόλυτα σε καθήκοντα και υποχρεώσεις και να βελτιώνεις σταδιακά όλο και περισσότερο την κοινωνική σου εικόνα. Μέσα από συγκυρίες, θα διδαχθείς να χρησιμοποιείς και το συναίσθημα, τον οίκτο και την συμπόνια στις διαπροσωπικές σου σχέσεις και να μην γίνεσαι τόσο σκληρός, μεταφράζοντας την σκληρότητα σε ρεαλισμό!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Η πορεία της ζωής σου, μέσα από συγκυρίες και μοιραία γεγονότα, θα σου «ανοίξει» το μυαλό, θα σε ωθήσει να απορρίψεις κάποιες προκαταλήψεις, θα σε κάνει ανθρωπιστή και αλτρουιστή. Προτιμάς να νοιάζεσαι για το κοινό καλό, παρά για προσωπικό σου όφελος. Κάποιες όμως καρμικές καταστάσεις, θα σου διδάξουν να μην είσαι τόσο προκλητικός, νευρικός και υπερβολικά ανεξάρτητος. Οι φίλοι είναι συνήθως μοιραία πρόσωπα στη ζωή σου και επηρεάζουν πολύ τις αποφάσεις σου!

ΙΧΘΥΣ: Στην ζωή σου θα εκτιμήσεις τα ψυχικά χαρίσματα, την ευαισθησία και την συμπόνια. Θα απορρίψεις πολλές φορές ύλη και πρακτικότητα, αφού μέσα από γεγονότα, θα θεωρήσεις ότι είναι υπερεκτιμημένα. Η τάση σου ωστόσο για παρασκηνιακές ενέργειες, θα σε ωθήσουν συχνά άθελα σου στην εξαπάτηση ανθρώπων. Επιπλέον, οφείλεις να μάθεις μέσα από ανθρώπους που εξιδανίκευσες, ότι δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι τυφλά και να μην παρερμηνεύεις συμπεριφορές, επειδή απλά σε συμφέρει!

 

Πηγή: oroskopos.gr

Σχετικά άρθρα