Η καλύτερη παράσταση των τελευταίων ετών: Ian McKellen στο Μέγαρο Μουσικής!

Είχα την ευκαιρία να δω την καλύτερη παράσταση των τελευταίων ετών στο Μέγαρο. Μια παράσταση που είναι αυτή την περίοδο sold-out στο Λονδίνο και ούτε οι Λονδρέζοι δεν θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν!!
Πρωταγωνιστής ο Ian McKellen!!

Ο κορυφαίος σαιξπηρικός ηθοποιός σε μια συνταρακτική ερμηνεία του βασιλιά Ληρ κατακτά τις ψυχές μας!!Έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές στο Λονδίνο και είναι ολοφάνερο ότι αυτή η ερμηνεία του θα μείνει στην ιστορία όσο και η παράσταση!!

Είναι σημαντικό ότι έχει πλαισιωθεί και από τη σύγχρονη μάτια του σκηνοθέτη Jonathan Munby που αφήνοντας αναλλοίωτο το μοναδικό σαιξπηρικό κείμενο, με μοντέρνα κοστούμια, σκηνικά και αξιοθαύμαστα καταιγιστικούς ρυθμούς,
αναδεικνύει τη διαχρονικότητα του κορυφαίου συγγραφέα και των πανανθρώπινων αξιών που με σπαρακτικό τρόπο μέσα από το κείμενο του μας εξαγνίζει!!!

Πόσο χαίρομαι που έζησα αυτήν την εμπειρία!!! Πόσο αυθόρμητα σκέφτηκα ότι εδώ στην Ελλάδα παρά την πληθώρα των παραστάσεων κανείς δεν αγγίζει αυτό το υψηλό επίπεδο τέχνης και ερμηνείας!!! Πόσω μάλλον που κάποιοι σκηνοθέτες… καταστρέφουν ιερά κείμενα στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τη μετριότητα.

Ο πολυβραβευμένος ηθοποιός και σταρ των μεγάλων κινηματογραφικών blockbusters (“O Άρχοντας των Δαχτυλιδιών”, “Kώδικας Da Vinci” κ.ά.), σε ηλικία 80 χρόνων μας δίνει το μάθημα της απλότητας του μεγαλειώδους!!

Η παράσταση είναι μια παραγωγή του Εθνικού θεάτρου της Αγγλίας και μεταδίδεται δορυφορικά σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία και το British Council στο πλαίσιο του κύκλου Θέατρο στο Μέγαρο-National Theatre Live.

Μην τη χάσετε!! Προβάλλεται και πάλι στις 23 Οκτωβρίου.

Άννα Δρούζα

Πληροφορίες για την προβολή

Θέατρο στο Μεγάρο – ΝΤ Live

Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από το Duke of York’s Theatre στο West End του Λονδίνου

William Shakespeare: Βασιλιάς Ληρ

Τρίτη 23/10, 21.00 

Δείτε το τρέιλερ από το National Theater

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

«Βασιλιάς Ληρ» με τον Ian McKellen από το National Theatre live στο Μέγαρο

 

Σχετικά άρθρα