Στην Αλβανία Έλληνας αξιωματικός για την υπόθεση Κατσίφα  

Εξηγήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του από πυρά Αλβανών αστυνομικών στους Βουλιαράτες, ανήμερα της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου, ο ομογενής Κωνσταντίνος Κατσίφας ζητάει η Αθήνα. Έλληνας αξιωματικός της Αστυνομίας μεταβαίνει σήμερα στη γειτονική μας χώρα, προκειμένου να συμμετάσχει στις έρευνες. Η παρουσία του Έλληνα αξιωματικού συμφωνήθηκε μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας των δύο χωρών.

Να σημειώσουμε πως σε συνέχεια του διαβήματος διαμαρτυρίας του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών προς την Αλβανία, ο Γιώργος Κατρούγκαλος είχε την Τετάρτη (31/10) τηλεφωνική συνομιλία με τον Αλβανό υπουργό Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι, από τον οποίο ζήτησε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση του θανάτου του 35χρονου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ζήτησε πάγια προστασία των δικαιωμάτων της ομογένειας και να μη διαταραχθούν οι διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας.

Σημειώνεται ότι, την Τρίτη (30/10), η Ελληνίδα πρέσβης στα Τίρανα εκλήθη στο αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών όπου ενημερώθηκε για τη δέσμευση της αλβανικής εισαγγελίας για πλήρη διερεύνηση του περιστατικού.

Από την πλευρά της η Ελένη Σουράνη επέδωσε ρηματική διακοίνωση με τα αιτήματα: Να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση για να διαπιστωθεί αν εξαντλήθηκαν τα όρια προκειμένου να αποφευχθεί ο θάνατος, να προστατευτούν τα δικαιώματα της ομογένειας και να μην διαταραχθούν οι διμερείς σχέσεις.

Στο μεταξύ, οι αλβανικές αρχές επέτρεψαν στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα και τους εκπροσώπους της να πραγματοποιήσουν μία σύντομη εξέταση της σορού του νεκρού ομογενή, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι φέρει δύο διαμπερή τραύματα κοντά στην καρδιά.

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά άρθρα