Νίκησε τη δυσκοιλιότητα με 5 απλές κινήσεις!

Η δυσκοιλιότητα, παροδική ή μόνιμη, είναι αναμφίβολα μια αρκετά δυσάρεστη κατάσταση για όποια γυναίκα τη βιώνει.

Δεν είναι, πάντως, τυχαίο ότι η δυσκοιλιότητα πλήττει περισσότερο τις γυναίκες παρά τους άνδρες.

Ας δούμε, όμως, μαζί 5 απλές λύσεις για να ξεπεράσεις τη δυσκοιλιότητα όσο το δυνατό συντομότερα:

Φάε κάτι με φυτικές ίνες

Τα πλούσια σε ίνες τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, όπως τα ακατέργαστα καρότα, τα μήλα με το δέρμα ή τη φλούδα και τα αβοκάντο, είναι πλούσιες πηγές φυτικών ινών για να βοηθήσεις στην κίνηση του εντέρου σου και να πας τουαλέτα.

Όταν καταναλώνονται, αυτά τα τρόφιμα δημιουργούν μια ωσμωτική κλίση, που σημαίνει ότι αναγκάζουν περισσότερο νερό να τραβηχτεί στο κόλον κατά τη διάρκεια της πέψης, το οποίο στη συνέχεια βοηθά στην ανακούφιση και την πρόληψη της δυσκοιλιότητας βοηθώντας τα πράγματα να… ρέουν λίγο πιο ομαλά.

Σημείωση: Το ίδιο αποτέλεσμα έχουν και τα διατροφικά συμπληρώματα, κυρίως αυτά που περιέχουν αλεσμένο ψύλλιο.

Πιες ζεστό καφέ

Ένα ζεστό φλυτζάνι καφέ προκαλεί κινητικότητα στο έντερο, ειδικά με το που θα ξυπνήσεις το πρωί. Γενικότερα, οι ειδικοί συστήνουν καθημερινά ένα ζεστό φλυτζάνι καφέ για εύκολη πρόσβαση στα τουαλέτα. Και το ζεστό ρόφημα προκαλεί κινητικότητα στο έντερο, ενώ και η καφεΐνη με τη σειρά της δημιουργεί παρόμοια κινητικότητα.

Ασκήσου

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η άσκηση σε καθημερινή βάση βοηθάει το έντερό σου να μην είναι στάσιμο, να έχει κινητικότητα.

Ποδηλασία, τρέξιμο, περπάτημα και αερόμπικ είναι οι ιδανικές λύσεις. Επίσης, εάν από την τακτική γυμναστική κάνεις μετάβαση σε καθόλου άσκηση, τότε θα δεις δυσκολία να πας τουαλέτα για να αφοδεύσεις.

Κάνε μασάζ στο περίνεο

Η περιοχή του πρωκτού έχει φυσικά κι αυτή τους μυς της, οι οποίοι μπορεί να είναι υπεύθυνοι για την δυσκοιλιότητα που αντιμετωπίζεις.

Μια πολύ καλή λύση είναι να κάνεις για μερικά λεπτά μασάζ στο περίνεο, την περιοχή μεταξύ του κόλπου σου και της περιοχής του πρωκτού.

Πάρε καθαρτικό

Εάν όλες οι παραπάνω λύσεις δεν πιάνουν, τότε καλό θα είναι να πάρεις ένα συνταγογραφημένο καθαρτικό από φαρμακείο, που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από το θέμα της δυσκοιλιότητας.

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com

Σχετικά άρθρα