Ο Μάρκος Σεφερλής «λύνει» τη σιωπή του για τη ακύρωση του «Ζητείται Ψεύτης»

Μετά την ανακοίνωση της εταιρίας παραγωγής, Θεατρικές Σκηνές, ότι ακυρώνεται η παράσταση «Ζητείται Ψεύτης» που θα ανέβαινε στο Παλλάς ακολούθησε ένας καταιγισμός πληροφοριών σχετικά με το ποιος έχει την ευθύνη και κατά πόσο ο Μάρκος Σεφερλής άφησε στο δρόμο 25 ηθοποιούς.

Ο Μάρκος Σεφερλής χθες βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, Μετά τα Μεσάνυχτα, και για πρώτη φορά τοποθετήθηκε δημόσια. Ο ηθοποιός μίλησε με νούμερα, αριθμούς και πολύ συγκεκριμένα στοιχεία εξηγώντας γιατί αποποιείται κάθε ευθύνη καθώς και ότι και ο ίδιος ανήκει στους 25 ηθοποιούς που έχασαν τη δουλειά τους. Ο Μάρκος Σεφερλής ισχυρίζεται πως είναι το εξιλαστήριο θύμα και εξηγεί τους λόγους.

«Ειπώθηκαν συκοφαντικά σχόλια για το πρόσωπό μου και θα κινηθώ νομικά», ξεκαθάρισε ο ηθοποιός εξηγώντας πώς λειτουργεί ως παραγωγός και ως σκηνοθέτης όλα αυτά τα χρόνια. «Δεν μπορεί να προσβάλει κανείς εμένα και την φερεγγυότητά μου (…) Έβγαινα στο δρόμο και ήμουν χαρούμενος πλέον βγαίνω και αισθάνομαι περίεργα. Αυτό που έχει γίνει τώρα με έχει βλάψει με έχει μειώσει σαν άνθρωπο σαν επαγγελματία και είναι κάτι που δεν ευθύνομαι. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι ας βρουν το δίκιο τους με την εταιρία παραγωγής», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια ο Μάρκος Σεφερλής μίλησε με στοιχεία για τις απαιτήσεις του και για τα… ψέματα που ειπώθηκαν. Ανάμεσα σε άλλα ο ηθοποιός ανέφερε πως σκέφτεται να κινηθεί νομικά εναντίον της Κατερίνας Γκαγκάκη για τις δηλώσεις της. Ο Μάρκος αποκάλυψε, επίσης, πως εκείνος πήγε στις Θεατρικές Σκηνές την πρόταση να ανέβει στο Παλάς το «Ζητείται Ψεύτης» και το δέχτηκαν με χαρά. Τι συνέβη μετά; Ποιος αθέτησε τη συμφωνία;

«Το μόνο που υπογράψαμε ήταν το ποσοστό μου επί των εισπράξεων. Ήταν στην αρχή 6% και μετά το κάναμε 5% μέχρι το 1εκ., μετά θα γινόταν 6%. Το ποσοστό θα άλλαζε αν πηγαίναμε το «Ζητείται Ψεύτης» περιοδεία. Ένας όρος που δεν τηρήθηκε ήταν στην επαρχία να έχω άλλες απολαβές, ήθελαν να εξακολουθώ να παίρνω το 5%», είπε.

Ένα ερώτημα ήταν γιατί όλα τα συμφωνηθέντα δεν υπήρχαν εγγράφως και έμειναν σε προφορική συμφωνία. «Και εμένα μου έκανε εντύπωση και τους ρωτούσα. Διαφήμιση δεν γινόταν. Πήγε Οκτώβρης και δεν υπήρχε διαφήμιση (…) Το καλοκαίρι ήμουν στο Δελφινάριο και τους ρωτούσα αν θα κάνουμε διαφήμιση. Και μου έδωσαν μια αφίσα με ένα νεαρό με τριγωνικό κορμί και κότσο. “Παιδιά ντρέπεστε να με παρουσιάσετε;”», τους ρώτησα.

Ενώ διευκρίνισε πως ήταν πρόταση της παραγωγής στη Μαρκίζα να είναι ο Μάρκος Σεφερλής και στη συνέχεια οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές. «Εγώ ζήτησα απλώς αυτό να μπει και στο συμβόλαιο. Στο Παλλάς εξάλλου δεν υπάρχει μαρκίζα», συμπλήρωσε.

Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μάρκος Σεφερλής

Τι απαντούν οι θεατρικές σκηνές;

Σήμερα μέσα από την εκπομπή «Στη φωλιά των Κου Κου», παρακολουθήσαμε το ρεπορτάζ του Στέφανου Κωνσταντινίδη σχετικά με την απέναντι πλευρά. Ο δημοσιογράφος παρουσίασε στον αέρα της εκπομπής τον αντίλογο από τις Θεατρικές Σκηνές, στα όσα ανέφερε ο ηθοποιός.

Τα κυριότερα σημεία, που διαψεύδει η γνωστή επιχείρηση το Μάρκο Σεφερλή είναι τα εξής:
– Δεν έμαθε για τη ματαίωση από την τηλεόραση, αλλά από το δικηγόρο του μέσω e-mail.

– Σχετικά με την Κατερίνα Γκαγκάκη, είναι σύμβουλος του κ. Κεντ και όχι υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων. Υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων είναι η κ. Μαργαρίτα Δρούτσα.

– Επίσημα δεν τον κατηγόρησε κανείς πως έχασαν ηθοποιοί τη δουλειά τους, αλλά ότι ευθύνεται ο ίδιος που δεν ανεβαίνει η παράσταση.

– Γνώριζε για το θίασο και έβαλε και δικούς του ανθρώπους στην παράσταση, όπως οι Ζαχαριάδου, Καπετάνιος, Πατέλης.

– Για την αφίσα το Παλλάς, οι Θεατρικές Σκηνές υποστηρίζουν ότι έστειλαν το concept και όχι την πραγματική αφίσα, που περιέγραψε ο Μάρκος Σεφερλής.

Ο Στέφανος Κωνσταντινίδης φρόντισε στο τέλος να διευκρινίσει πως δεν υπάρχει δικαστική διαμάχη μεταξύ Θεατρικών Σκηνών και Μάρκου Σεφερλή.

Πηγή: peoplegreece.com

 

Σχετικά άρθρα