Τι εκτιμούν οι αρχές για την επίθεση στο Κολωνάκι;

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για την «αποκωδικοποίηση» της χθεσινής (27/12)  έκρηξης έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης, ωστόσο οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής δεν βλέπουν πίσω από την επίθεση κάποια τρομοκρατική ομάδα και εκτιμούν ότι πρόκειται για συμβολικό χτύπημα.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για τον εμπρηστικό μηχανισμό που εξερράγη χθες το πρωί στο Κολωνάκι, έξω από τον ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, προκαλώντας τον ελαφρύ τραυματισμό ενός αστυνομικού και του νεωκόρου της εκκλησίας.

Στην περιοχή παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις που συλλέγουν πληροφορίες από κατοίκους και στοιχεία από κάμερες ασφαλείας παρακείμενων καταστημάτων γι’ αυτή την ασυνήθιστη, όπως χαρακτηρίζεται από την ΕΛ.ΑΣ., ενέργεια καθώς δεν προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής δεν βλέπουν πίσω από το χτύπημα κάποια τρομοκρατική ομάδα και εκτιμούν ότι πρόκειται για μια νέα ομάδα, πιθανότατα αναρχικών, που πειραματίζεται στην κατασκευή εμπρηστικών μηχανισμών.

Εκτιμούν, δε, ότι πρόκειται για συμβολικό χτύπημα καθώς ο μηχανισμός ήταν μικρής ισχύος και δεν μπορούσε να προκαλέσει ανθρώπινη βλάβη ή υλικές ζημιές.

Αυτό, άλλωστε, δείχνει και το γεγονός ότι ο μηχανισμός βρισκόταν μέσα σ’ ένα χάρτινο κουτί παπουτσιών και αποτελούνταν από δυο μπουκάλια που περιείχαν κίτρινο εύφλεκτο υγρό (πιθανότατα βενζίνη) και χαμηλής ταχύτητας πυρίτιδα που ήταν κολλημένη γύρω από τα μπουκάλια και στην οποία κατέληγαν καλώδια, ενώ το κύκλωμα έκλεινε ένα ρολόι.

Τα υπολείμματα του αυτοσχέδιου μηχανισμού έχουν μεταφερθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για λεπτομερή εξέταση.

Πηγή: efsyn.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Έκρηξη μηχανισμού στο Κολωνάκι – Υπάρχουν τραυματίες

Σχετικά άρθρα