Απολογία Κορκονέα: Χωρίς δικαιολογία για την αγνόηση των κανόνων εμπλοκής

«Ένιωσα εγκλωβισμένος, φοβήθηκα για την σωματική μου ακεραιότητα. Είδα άτομα να έρχονται και από την οδό Κωλέττη. Έβγαλα το περίστροφο και πυροβόλησα δύο φορές στον αέρα» δήλωσε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας αναφορικά με τα όσα συνέβησαν το βράδυ που σκότωσε τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, επιχειρώντας να δημιουργήσει την εικόνα ενός σκηνικού μεγάλης έντασης.

Στη έναρξη της απολογίας του ο ειδικός φρουρός της ΕΛ.ΑΣ. που το 2018 πυροβόλησε τον 16χρονο μαθητή στην καρδιά, ισχυρίστηκε ότι «η συγγνώμη, η λύπη και όλα όσα αισθάνομαι δεν μπορούν να εκφραστούν με λόγια. Μακάρι να μπορούσα να αλλάξω τα πάντα. Αλλά ξέρω ότι αυτό δε γίνεται. Δε είναι εφικτό. Είναι φοβερό πράγμα να σκοτωθεί ένα παιδί. Κάθε φορά που έρχεται στο μυαλό μου. Κάθε φορά που βλέπω παιδί. Η καρδιά μου γίνεται κομμάτια εκείνη τη μέρα. Θα ήθελα να μιλήσω με τη μάνα και την αδελφή κάποτε».

Υποστήριξε παράλληλα ότι αν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω δεν θα πήγαινε ποτέ στο περιστατικού, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι δεν άκουσε κάτι για τραυματισμό για κλήση ασθενοφόρου την ώρα που αποχωρούσε.

Σε αρκετές περιπτώσεις επιχείρησε να καλύψει συνάδελφό του, Βασίλη Σαραλιώτη, που ήταν μαζί του εκείνη τη νύχτα, ενώ δεν μπόρεσε να δώσει σαφείς απαντήσεις στις ερωτήσεις της έδρας για το γεγονός ότι δεν ακολούθησε τις εντολές να απεμπλακούν από το σημείο.

Σε δηλώσεις της η συνήγορος πολιτικής αγωγής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η συγνώμη του Κορκονέα θα γινόταν αποδεκτή αν ήταν ειλικρινής» και προσδιόρισε ότι «οι δύο εμπλεκόμενοι αστυνομικοί παραμένουν αμετανόητοι».

Ανέφερε επίσης ότι στο πλαίσιο της εξέτασης του Κορκονέα, «θα αναδειχθούν οι αντιφάσεις της απολογίας του» και εξέφρασε την πεποίθηση της ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη, αντίστοιχη με την πρωτόδικη απόφαση, που «θα αποτελεί δικαίωση τόσο για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο όσο και για όλα τα θύματα αστυνομικής βίας που η πολιτεία δεν προστάτευσε».

Σημειώνεται ότι στη χθεσινή δικάσιμο η ξαφνική εμφάνιση ενός αστυνομικού ως μάρτυρα υπεράσπισης 11 χρόνια μετά προκάλεσε την έντονη αντίδραση της πολιτικής αγωγής, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να αμφισβητεί την αξιοπιστία του.

Όπως έγραφε χθεσινό δημοσίευμα της «Εφ.Συν.», «ο συγκεκριμένος αστυνομικός υπηρετούσε εκείνη την περίοδο στο ΑΤ Εξαρχείων μαζί με τους δύο καταδικασθέντες ειδικούς φρουρούς, ενώ πλέον υπηρετεί σε υπηρεσία της Φθιώτιδας. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος μάρτυρας, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε, ήταν αυτός που είδε τελευταίος τους δύο ειδικούς φρουρούς μόλις λίγα λεπτά πριν την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Παράλληλα τους έχει επισκεφθεί στη φυλακή, ενώ συμμετείχε και στη φρουρά του Επαμεινώνδα Κορκονέα κατά τη μεταφορά του στα δικαστήρια».

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά άρθρα