Στην Αίγυπτο ο Τσίπρας για την ευρω-αραβική σύνοδο

Στις εργασίες της Συνόδου Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) – Αραβικού Συνδέσμου που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 24 και τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου στο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου, θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Όπως έγινε γνωστό, το απόγευμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην πρώτη ολομέλεια της συνόδου, όπου θα συζητηθεί η ενίσχυση της ευρω-αραβικής συνεργασίας και η από κοινού αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων και στη συνέχεια θα παρακαθίσει στο επίσημο δείπνο της συνόδου.

Πρόκειται για μία σύνοδο κορυφής που συγκεντρώνει 49 κράτη από τις δύο περιοχές, από τις πλουσιότερες του πλανήτη, που αντιπροσωπεύουν το 12% του πληθυσμού όλης της γης.

Παράλληλα, είναι μία σύνοδος που μπορεί να δείξει το πόσο άρρηκτοι είναι οι δεσμοί της Ελλάδας και των αραβικών κρατών, που αποτελούν σχέσεις ιστορικές και παραδοσιακές.

Απόδειξη των κοινών προσπαθειών της Ελλάδας με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη του Αραβικού Συνδέσμου, για την επίτευξη κοινών στόχων για την ευημερία των λαών των δύο αυτών περιοχών του πλανήτη, είναι η συνάντηση που θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Άμπουλ Γέιτ, το πρωί της Δευτέρας, καθώς και οι διμερείς συναντήσεις με ηγέτες των κρατών που θα συμμετάσχουν στη Σύνοδο Κορυφής.

Στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Αραβικού Συνδέσμου του Σαρμ ελ Σέιχ, τον Έλληνα πρωθυπουργό, συνοδεύει ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον Γέιτ, θα συμμετάσχει στη σύνοδο -σε περιορισμένη σύνθεση- με θέμα την από κοινού αντιμετώπιση των περιφερειακών προκλήσεων, αλλά και στη δεύτερη ολομέλεια της συνόδου.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του πρωθυπουργού:

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου

⇒ 17.00 : Επίσημη υποδοχή αντιπροσωπειών και τελετή έναρξης της Συνόδου ΕΕ-Αραβικού Συνδέσμου.

⇒ 17.50 : Πρώτη Ολομέλεια Συνόδου με θέμα «Enhancing the Euro-Arab partnership and addressing global challenges together – part 1»

⇒ 20.15: Επίσημο Δείπνο

Δεύτερα 25 Φεβρουαρίου

⇒ 9.45: Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού συνδέσμου Aboul Gheit.

⇒ 10.30: Σύνοδος σε περιορισμένη σύνθεση με θέμα «Addressing regional challenges together».

⇒ 12.00: Δεύτερη ολομέλεια Συνόδου με θέμα «Enhancing the Euro-Arab partnership and addressing global challenges together – part 2».

Πηγή: efsyn.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X