Αιθιοπία: Νεκροί και οι 157 επιβάτες του αεροπλάνου που συνετρίβη (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές εκτιμήσεις και το χειρότερο σενάριο μετά τη συντριβή του Boeing 737 της Ethiopian Airlines με τους 157 επιβαίνοντες, λίγα μόλις λεπτά μετά την απογείωσή του από την Αντίς Αμπέμπα.

Τα σωστικά συνεργεία που έφτασαν στην περιοχή Bishoftu, όπου κατέπεσε το μοιραίο αεροπλάνο, δεν βρήκαν κανένα ίχνος ζωής στα συντρίμμια, καθιστώντας έτσι τη συντριβή ως τη μεγαλύτερη αεροπορική τραγωδία στην ιστορία της χώρας.

«Δεν υπάρχουν επιζώντες από την πτήση ΕΤ302, στην οποία επέβαιναν επιβάτες από 33 χώρες», ανέφερε η κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη ανώνυμη πηγή της αεροπορικής εταιρίας.

Την ίδια ώρα, το επιβατικό αεροσκάφος των Αιθιοπικών Αερογραμμών με προορισμό το Ναϊρόμπι «είχε ασταθή ρυθμό ανόδου [Vertical Speed]», σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα καταγραφής πτήσεων «flightradar24».

«Τα στοιχεία από το δίκτυο Flightradar24 ADS-B δείχνουν ότι ο ρυθμός ανόδου του αεροσκάφους ήταν ασταθής, μετά την απογείωση του», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter, το παραπάνω δίκτυο παρακολούθησης πτήσεων, που έχει την έδρα του στην Σουηδία.

Δείτε σχετικό βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=O-Uzr-7TOVI

Το αεροσκάφος της Ethiopian Airlines που εκτελούσε πτήση από την Αντίς Αμπέμπα στο Ναϊρόμπι κατέπεσε την Κυριακή το πρωί. Το Boeing 737 μετέφερε 149 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα και, σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων, συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του.

Όπως αναφέρει το πρώτο δελτίο της αεροπορικής εταιρείας, το αεροσκάφος κατέπεσε περίπου 62 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, στην περιοχή Bishoftu.

Μέσω Twitter, ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας, Abiy Ahmed εξέφρασε «θερμά συλλυπητηρια σε όσες οικογένειες έχασαν αγαπημένους τους ανθρώπους», χωρίς, ωστόσο, να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για το δυστύχημα.

Άγνωστα παραμένουν, προς το παρόν, τα αίτια της συντριβής.

Οι Ethiopian Airlines είναι πάντως μία από τις μεγαλύτερες, πιο ασφαλείς και δημοφιλείς αεροπορικές εταιρείες της ηπείρου, με πλήθος δρομολογίων και εκτός Αφρικής.

Tο αεροσκάφος ήταν ένα Boeing 737-800 MAX, ίδιο μοντέλο με εκείνο της Ινδονησιακής Lion Air jet που συντρίβη, τον περασμένο Οκτώβριο, μετά από 13 λεπτά πτήσης από την Τζακάρτα, σκοτώνοντας και τους 189 επιβάτες.

Το τελευταίο μεγάλο δυστύχημα, στο οποίο εμπλεκόταν αεροσκάφος των Αιθιοπιανών αερογραμμών, ήταν ένα Boeing 737-800 που εξερράγη μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Βυρητού, το 2010. Νεκροί και οι 90 επιβάτες του.

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Συνετρίβη αεροπλάνο στην Αιθιοπία με 157 επιβάτες

 

Σχετικά άρθρα