Ημέρα της Ευρώπης: Μήνυμα ενότητας από 21 αρχηγούς της ΕΕ

«Η Ευρώπη είναι η πολυτιμότερη ιδέα που είχαμε ποτέ», τονίζουν για την Ημέρα της Ευρώπης, σε κοινή δήλωσή τους, 21 αρχηγοί κρατών – μελών της Ένωσης.

Μεταξύ αυτών είναι και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπιος Παυλόπουλος. Είναι και η 74η επέτειος από το τέλος του Δευτέρου Παγκόσμιου Πολέμου.

Μήνυμα ενότητας και κυριαρχίας

«Μόνο μια ισχυρή Κοινότητα θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις παγκόσμιες προκλήσεις της εποχής μας. Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, της τρομοκρατίας, της παγκοσμιοποίησης και της μετανάστευσης δεν σταματούν σε εθνικά σύνορα».

«Θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις αυτές με επιτυχία και να συνεχίσουμε στον δρόμο προς την οικονομική και κοινωνική συνοχή και ανάπτυξη. Ας εργασθούμε μαζί, ως ισότιμοι Εταίροι σε θεσμικό επίπεδο», ξεκαθαρίαζουν στο κοινό μήνυμά τους.

Ποιοι συνυπέγραψαν το κείμενο

Συμμετείχαν οι Αρχηγοί των Κρατών της Βουλγαρίας, της Δημοκρατίας της Τσεχίας, της Γερμανίας, της Εσθονίας, της Ιρλανδίας, της Ελλάδας, της Κροατίας, της Ιταλίας, της Δημοκρατίας της Κύπρου, της Λετονίας, της Λιθουανίας, της Ουγγαρίας, της Μάλτας, της Αυστρία, της Πολωνίας, της Πορτογαλίας, της Ρουμανίας, της Σλοβενίας, της Σλοβακίας και της Φινλανδίας.

Με το… βλέμμα στις εκλογές

Και από μια τέτοια ημέρα δεν θα μπορούσαν να παραλείψουν αναφορές στις επικείμενες εκλογές. «Έχουν ιδιαίτερη σημασία. Οι Ευρωπαίοι πολίτες, θα αποφασίσετε ποια πορεία θα ακολουθήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Έτσι εμείς, οι Αρχηγοί των Κρατών, καλούμε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, που έχουν το δικαίωμα ψήφου, να συμμετάσχουν στις εκλογές για την ανάδειξη των Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στα τέλη Μάη 2019».

«Οι Λαοί της Ευρώπης έχουν ενωθεί, με τη δική τους ελεύθερη βούληση, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία βασίζεται στις αρχές της ελευθερίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της εμπιστοσύνης, εντός της και μεταξύ των Μελών της».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αλ. Τσίπρας: «Κρίσιμος ο ρόλος της Ελλάδας στον διάλογο Ευρώπης – αραβικών χωρών»

Μετανάστες κρύφτηκαν μέσα σε στρώματα για να φτάσουν στην Ευρώπη (BINTEO)

Αλλαγή ώρας: Οι πολίτες της Ευρώπης ψηφίζουμε και αποφασίζουμε

Σχετικά άρθρα