Η Άννα Δρούζα προτείνει την ταινία «Ένας Ελέφαντας Στέκεται Ακίνητος»

«Ένας Ελέφαντας Στέκεται Ακίνητος»: Μια συγκλονιστική ταινία, που ενώ κράτα 4 ώρες  νιώθεις ότι διήρκεσε μόνο λίγα λεπτά, συνεχίζει να προβάλλεται στο σινεμά Ααβόρα.

Ο δημιουργός και σκηνοθέτης της συγκλονιστικής αυτής ταινίας Χου Μπο αυτοκτόνησε στα 29 του χρόνια μετά την ολοκλήρωσή της, προκαλώντας σοκ στον κόσμο της τέχνης. Η ταινία που βραβεύτηκε στο περσινό φεστιβάλ Βερολίνου, θρηνεί για την απάνθρωπη πραγματικότητα της ζωής, μιας παγκόσμιας πραγματικότητας που απεικονίζεται μέσα από την βία, την ηθική παρακμή και την ψυχολογική κατάρρευση.
Εξελίσσεται σε μια θλιβερή πόλη της Κίνας που την σκεπάζει η μελαγχολία και το ανθρώπινο δράμα είναι το καθημερινό της ένδυμα. Οι άνθρωποι, αδύναμοι να αντισταθούν στην αδικία της εξουσίας, ξεσπούν μεταξύ τους την οργή για τη στάσιμη και απατηλή εικόνα της ζωής που βιώνουν.
Γκρίζα χρώματα και σκοτεινιά, μισοφωτισμένοι χώροι φτώχειας και εγκατάλειψης, μονοπλάνα μεγάλης διάρκειας, συνιστούν το εσωτερικό απόλυτο κενό και το υπαρξιακό άγχος που νιώθουν οι άνθρωποι στον αγώνα επιβίωσης.
Η ταινία εκφράζει μια ηχηρή πολιτική και κοινωνική δυσφορία, υποδηλώνοντας τις  διαστάσεις αυτοθυσίας της ανθρώπινης ζωής. Πάρα πολύ ανθρώπινη!!
Μην τη χάσετε!!
Άννα Δρούζα 

Πληροφορίες για την ταινία

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Κίνα
 ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Χου Μπο
ΣΕΝΑΡΙΟ: Χου Μπο
 ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ζανγκ Γιου, Πενγκ Γιουτσάνγκ, Γουάνγκ Γιουγουέν, Λι Κονγκτσί
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Φαν Τσάο
 ΜΟΥΣΙΚΗ: Λουν Χουά
 ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 230′
Υπόθεση: Σε μια πόλη της Βόρειας Κίνας η ζωή τεσσάρων ανθρώπων διασταυρώνεται στη διάρκεια ενός 24ώρου.

Πού παίζεται:

Κινηματογράφος Ααβόρα, Κολωνάκι, 19.30

Η Άννα Δρούζα προτείνει την παράσταση «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα»

Η Άννα Δρούζα γράφει για την παράσταση της Ευαγγελάτου «Η Κωμωδία των Παρεξηγήσεων»

Σχετικά άρθρα