Τι δείχνει το όνομα «Νίκος» για τον χαρακτήρα όσων λέγονται έτσι;

«Νικόλαος» σημαίνει  κυριολεκτικά «νίκη λαού». Nικόλαος ήταν ο πατέρας αλλά και ο γιος του Σπαρτιάτη Βούλιδος που οι Σπαρτιάτες τον έστειλαν μαζί με τον Σπερθία, στον Ξέρξη για να θανατωθεί ώστε να ξεπλυθεί το έγκλημα των εφόρων της πόλης που στο παρελθόν είχαν πετάξει στον Καιάδα τους κήρυκες των Περσών.

Γράφει ο Αριθμολόγος – Μαθηματικός Μάνος Μηκίδης

Στη γραμματεία μας υπάρχει και ο παράλληλος τύπος του ονόματος «Νικόλαος» που είναι το «Ν ι κ ό λ ε ω ς». Έχει 5 σταθερά γράμματα (Ν , Ι , Κ , Λ , Α)  πράγμα που δίνει στον κάτοχο του ονόματος ικανότητα επιτυχίας και 2 κυλιόμενα γράμματα (Ο , Σ)  γεγονός που κάνει το άτομο λιγότερο διπλωματικό.

Επίσης έχει 2… σκληρά φωνήεντα «Α , Ι» και 2 φορές το ευέλικτο «Ο» πράγμα που δίνει ισορροπία μεταξύ αντοχής – δύναμης και ευεξίας – επικοινωνίας.

Το γράμμα «Ν»

Tο «Ν» ως πρώτο γράμμα του ονόματος, ανήκει στη μεταβλητή ομάδα των γραμμάτων (Ε,Ν), στον Ερμή και τους Διδύμους και έμβλημά του έχει το κηρύκειο του Ερμή. Προσδίδει στον κάτοχο του ονόματος κίνηση, δράση και ενεργητικότητα.

Οι γύρω του μένουν έκπληκτοι τις περισσότερες φορές από τη ζωντανή ενεργεία του που μπορεί να κατακλύσει τα πάντα σαν λάβα ηφαιστείου. Ανήκει στην κατηγορία  των αξιαγάπητων ανθρώπων αρκεί να μην έχει εκρήξεις θυμού, που τον ακολουθούν όταν κάτι δεν πάει καλα. Πρέπει για να φροντίζει για την πραγματική ξεκούραση και την αληθινή ψυχαγωγία και διασκέδαση.

Το γράμμα «Ι»

Το «Ι» ως το πρώτο φωνήεν του ονόματος. Προσφέρει στον κάτοχο του ονόματος διαίσθηση που είναι και το μέγα πλεονέκτημα του και πάντα ενεργεί σύμφωνα με τούτη. Αυτό ίσως φαίνεται περίεργο στα μάτια των άλλων. Δεν πρέπει να αφήνει τον φόβο του να τον δουν οι άλλοι αλλιώς θα «σκοτώσει» αυτήν την εκπληκτικά ισχυρή διαίσθηση.

Έχει ευαισθησία και  ευφυΐα που τον βοηθούν να αντιλαμβάνεται και να αντιμετωπίζει  τα λεπτά και δαιδαλώδη  ζητήματα. Διαθέτει ανθρωπισμό, ιδεαλισμό και συμπόνια ενώ πρέπει να αναπτύσσει περισσότερο την αντικειμενικότητα και τη λογική  σε βάρος της υποκειμενικότητας και του συναισθήματος. Δεν του αρέσουν οι διαφωνίες και μια θετική ή αρνητική κριτική μπορεί να τον επηρεάσει ανάλογα.

Πηγή: www.mikidis.gr

Μάνος Μηκίδης
Αριθμολόγος – Μαθηματικός
Ερμηνευτής της Ταρώ
Τηλ: 2109848423
email: [email protected]

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αριθμολογία: Το νόημα που… κρύβει για εσένα το κάθε νούμερο

Σχετικά άρθρα