Μέλι: Το Καλύτερο «Φάρμακο», Για Το Ανώτερο Αναπνευστικό Σύστημα

[lwptoc numeration=”none”]

Τι δείχνουν οι νέες έρευνες, σχετικά με το μέλι;

Σύμφωνα με έρευνες του 2020 από το University of Oxford, βρέθηκε πως το μέλι είναι η μοναδική μη φαρμακευτική ουσία που έχει τόσο μεγάλο θετικό αντίκτυπο στις λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος. Πιο συγκεκριμένα βρέθηκε πως το μέλι καταπραΰνει:

  • Τον βήχα
  • Τον πονόλαιμο
  • Τη ρινική συμφόρηση
  • Τα συμπτώματα ιώσεων (1)

Ποια είναι τα οφέλη από το μέλι;

Σε συνέχεια των ερευνών από το University of Oxford, για τα οφέλη του μελιού στο ανώτερο αναπνευστικό σύστημα, διεξάχθηκε έρευνα που σύγκρινε το μέλι με τα αντίστοιχα φάρμακα χορήγησης σε αντίστοιχες λοιμώξεις. Τη οποίας τα αποτελέσματα ήταν:

  • Η σημαντική ελάττωση του βήχα
  • Η εξασθένηση της ίωσης, με αποτέλεσμα την μικρότερη διάρκεια της

Ακόμα βρέθηκε πως πολύ σημαντικό παράγοντα αντιμετώπισης των συμπτωμάτων της ίωσης, ήταν η ποιότητα, καθώς και το είδος από το μέλι που χορηγούταν στους ασθενείς. (1)

Σε ποιες περιπτώσεις αντενδείκνυται το μέλι;

Σύμφωνα με έρευνες, μια από τις πιο σημαντικές αντενδείξεις για το μέλι, είναι η χορήγηση του σε παιδιά κάτω των 1ος ετών. Αυτό συμβαίνει διότι το μέλι μπορεί να προκαλέσει από προβλήματα στα δόντια των παιδιών, (λόγω του ότι περιέχει ποσότητες ζάχαρης), μέχρι και προβλήματα στο έντερο τους (αλλαντίαση), λόγω των βακτηρίων που μπορεί να εμπεριέχει. (2), (3)

Τι είναι η Αλλαντίαση;

Είναι μια πολύ σπάνια, αλλά επικίνδυνη «δηλητηρίαση», η οποία προκαλείται από τοξίνες που προέρχονται από το κλωστοβακτηρίδιο της αλλαντίασης. Οι τοξίνες αυτές είναι τόσο επικίνδυνες, που μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και νευρική και μυική παράλυση. Η θεραπεία είναι σχεδόν αποτελεσματική, ωστόσο η αντιμετώπιση της πρέπει να είναι άμεση, διότι εμπεριέχει κίνδυνος για παράλυση των μυών του αναπνευστικού συστήματος. (3)

Μέλι:-Το-Καλύτερο-«Φάρμακο»,-Για-Το-Ανώτερο-Αναπνευστικό-Σύστημα

http://www.depositphotos.com

[bg_collapse view=”button-blue” color=”#ffffff” icon=”arrow” expand_text=”Επιστημονικές Πηγές” collapse_text=”Απόκρυψη Πηγών” ]

Πηγές

(1) https://ebm.bmj.com/content/early/2020/07/28/bmjebm-2020-111336

(2) https://www.nhs.uk/conditions/pregnancy-and-baby/foods-to-avoid-giving-babies-and-young-children/

(3) https://www.nhs.uk/conditions/botulism/

 

[/bg_collapse]

 

[bg_collapse view=”link” color=”#000000″ icon=”eye” expand_text=”Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές” collapse_text=”Απόκρυψη” ]

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές.

Oι πληροφορίες που παρέχονται εδώ είναι συμβουλευτικές-ενημερωτικές και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την ιατρική κλινική εξέταση, διάγνωση και την ενδεχόμενη θεραπευτική αγωγή. Αν παρατηρήσεις κάτι επείγον επικοινώνησε με το 166 ή κάλεσε άμεσα το γιατρό σου

[/bg_collapse]

 

Article Image cover fromwww.depositphotos.com

 

Σχετικά άρθρα