Γονείς και Παιδιά της Ελένης Λαζαράτου | Υπευθυνότητα – Κατανόηση – Αγάπη | Ένα βιβλίο που κάθε γονιός αξίζει και πρέπει να διαβάσει

Ως μητέρα, γνωρίζω πως η ύπαρξη του παιδιού μου, δίνει νόημα στη ζωή μου και με ωθεί να υπερβώ τον εαυτό μου, μαθαίνοντας να το αγαπώ χωρίς όρους. Αυτός ο αρχικός δεσμός του γονιού με το παιδί του, που θα το βοηθήσει να χτίσει σχέση ασφάλειας και εμπιστοσύνης, είναι που θα του δώσει φτερά να ζήσει μια ζωή αυθεντική, που δεν θα χρειάζεται να αποδείξει ότι αξίζει, γιατί οι ίδιοι οι γονείς του το μεγάλωσαν με τον τρόπο που η πράξη τους έλεγε: “η ζωή σου έχει αξία για μένα“.

Όμως το μαθαίνω να αγαπώ είναι μια πρόσκληση στη περιπέτεια!! 

Και το μαθαίνω να γίνομαι καλός γονιός είναι μια τέχνη!!

Γι’ αυτή τη τέχνη που μας μαθαίνει πως δημιουργούμε έναν άλλο άνθρωπο ώστε να έχει μία ευτυχισμένη και δημιουργική ζωή, μας μιλά στο υπέροχο βιβλίο της “Γονείς και Παιδιά”, η καθηγήτρια παιδοψυχιατρικής Ελένη Λαζαράτου.

Ακόμα, μας μιλά για τις ανάγκες των παιδιών μας στην διάρκεια της αναπτυξιακής τους πορείας.

Για τις σωστές και τις λανθασμένες συμπεριφορές του γονιού.

Καθώς και για την ενσυναίσθηση, μια ψυχική διαδικασία που μας βοηθά να κατανοήσουμε, τις ανάγκες, τις σκέψεις, τις επιθυμίες, τις συμπεριφορές και τα συναισθήματα του παιδιού μας.

Όπως λέει και η ίδια χαρακτηριστικά: “Ενα ικανοποιημένο και συναισθηματικά ασφαλές παιδί θα γίνει με τη σειρά του πηγή χαράς και περηφάνειας για τους γονείς του!!!

Είναι ένα βιβλίο γραμμένο με απλό τρόπο για να γίνει όσο ποιο κατανοητό, το σύνθετο έργο του γονιού.   

Για όλους εμάς που αναρωτιόμαστε αν κάνουμε το σωστό για τα παιδιά μας και θέλουμε να ελαφρύνουμε το άγχος και τις  ενοχές…. το βιβλίο της Ελένης Λαζαράτου ρίχνει φως στην παιδική ψυχή και μας μαθαίνει να τα αγαπήσουμε ανιδιοτελώς.

Άννα Δρούζα

Σχετικά άρθρα