Γαλλικός μπερές: Το αγαπημένο αξεσουάρ του φθινοπώρου για chic εμφανίσεις

Ο μπερές είναι το πιο κομψό καπέλο γαλλικού στιλ που μπορείς εύκολα να φορέσεις στην καθημερινότητα σου, το μάλλινο αυτό καπέλο τους τελευταίους δύο αιώνες έχει γίνει σύμβολο  επαναστατικών καλλιτεχνών και ψυχών, που συχνάζουν στα όμορφα καφέ του Παρισιού. Με το πέρασμα των χρόνων οι σχεδιαστές δεν σταμάτησαν στο (πατημένο) μαλλί από το οποίο φτιάχνεται ο κλασικός μπερές, αλλά πρότειναν εκδόσεις δέρματος, καλυμμένες με παγιέτες ή καρφιά δίνοντας έτσι και μία πιο σύγχρονη πινελιά στο αγαπημένο αυτό αξεσουάρ.

Το καπέλο των Γάλλων καλλιτεχνών ξαναβρίσκει μια νέα ευτυχισμένη σεζόν, μετά τις προτάσεις που είδαμε από τον Alessandro Michele (creative director) να το προτείνει στον Gucci, αλλά και στη συνέχεια μέσα από το σόου του Dior.

Το αξεσουάρ αυτό συνεχίζει να κάνει αισθητή την παρουσία του ακόμη και μέσα από τον κινηματογράφο όπως είδαμε τη χρονιά που μας πέρασε, από την πρωταγωνίστρια του “Emily in Paris” η οποία φοράει έναν υπέροχο κόκκινο μπερέ και ξεχωρίζει ανάμεσα στο πλήθος και τους δρόμους του Παρισιού μέσα από την κομψότητα της.

Είναι πλέον επιβεβαιωμένο πως ο μπερές δεν είναι ένα απλό αξεσουάρ για τα μαλλιά, αλλά με το κατάλληλο styling μπορεί να φορεθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ δίνοντας σου αυτόν τον παριζιάνικο αέρα που χρειάζεσαι.

Πάρε μία ιδέα για το πώς μπορείς και εσύ να φορέσεις το καπέλο των Γάλλων στην καθημερινότητα σου.

 

Αλπίδου Ευαγγελία 

Instagram:https://www.instagram.com/evangelie_alp/?hl=el

 

Σχετικά άρθρα