Αυτοκτονία 59χρονου στην Κάρπαθο: Το «ροζ» βίντεο με τον γιο και τα ομοφοβικά σχόλια της τοπικής κοινωνίας που όπλισαν το χέρι του πατέρα

Τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας μονοπωλεί η αυτοκτονία ενός 59χρονου πατέρα στην Κάρπαθο μετά από ροζ βίντεο που κυκλοφόρησε στο οποίο καταγράφεται ο γιος του με άλλον άνδρα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Δημοκρατικής της Ρόδου, ο πατέρας έβαλε τέλος στην ζωή του εξαιτίας της κατακραυγής των συγχωριανών του. Η ντροπή του ήταν τεράστια μετά την ευρεία διάδοση των πλάνων που καταγράφηκαν. Μάλιστα διαδόθηκαν και στα γύρω νησιά σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 59χρονος ήταν οικογενειάρχης, πολύ συμπαθής στον περίγυρό του, ο γιος του δούλευε σε δημόσια υπηρεσία της Καρπάθου. Εκείνος είναι που διακρίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο με τις Αρχές να δηλώνουν πως η υπόθεση έχει πολλά θολά σημεία. Ερευνούν τόσο το κομμάτι του revenge porn, όσο και τους λόγους που ο δράστης θα ήθελε να τον εκδικηθεί.

Η κατάθεσή του αναμένεται να φωτίσει τις άγνωστες πτυχές της υπόθεσης και αναζητείται για να διευκρυνήσει τα κίνητρά του. Η εκδίκηση είναι πιθανό σενάριο καθώς τα πλάνα στάλθηκαν σε συγκεκριμένους γνωστούς και φίλους της οικογένειας. Όλα αυτά προκάλεσαν έντονη πίεση στον πατέρα με αποτέλεσμα, το απόγευμα της Τρίτης να πάει στον στάβλο κοντά στο σπίτι του και να αυτοπυροβοληθεί με κυνηγετική καραμπίνα.

Οι δηλώσεις του θείου

Ο θείος του 34χρονο γιου δήλωσε πως ο αυτόχειρας ήταν παλαιών αρχών άνθρωπος, και βαρύς χαρακτήρας. Η γνώμη της κοινωνίας ήταν σημαντική για εκείνον. Συμπλήρωσε δε, πως ο άνθρωπος που είναι μαζί με τον γιο στο βίντεο είναι επίσης γνωστός σε ολόκληρο το νησί. Ο λόγος που διέδωσε το βίντεο ήταν οικονομικές δοσοληψίες και προσωπικές διαφορές για τις οποίες ήθελε να πάρει εκδίκηση.

Ηθικοί αυτουργοί θεωρούνται όλοι όσοι φρόντισαν να διακινηθεί το πορνογραφικό υλικό μέσα στους οποίους είναι και συγγενικό πρόσωπο του 34χρονου γιου. Η εισαγγελεία της Ρόδου πρόκειται να ασκήσει ποινική δίωξη και να διαβιβάσει την υπόθεση την διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος για αποκρυπτογράφηση των στοιχείων.

Τα σενάρια για τους λόγους που οδήγησαν στην διαρροή

Οι αρχές είναι πεποισμένες πως λόγοι αντεκδίκησης κρύβονται πίσω από το βίντεο. Πολλές είναι οι φήμες, εκτός από εκείνη των οικονομικών διαφορών, που κυκλοφορούν. Λέγεται πως ο 34χρονος συμμετείχε σε καυγάδες που είχαν προηγηθεί και τελικά ήταν η αιτία του βίντεο και τελικώς της αυτοκτονίας.

Άρθρο γνώμης στην Ροδιακή φωτογραφίζει περισσότερους από έναν δράστες που είχαν ως στόχο να παγιδεύσουν τον γιο. Χαρακτηριστικά αναφέρεται στην εφημερίδα «αυτοί όπλισαν την καραμπίνα, αυτοί πάτησαν τη σκανδάλη, αυτοί αφαίρεσαν τη ζωή ενός ανθρώπου που ήταν πολύ πιο άντρας από τους ίδιους και τους όμοιούς τους που τον χλεύαζαν στα καφενεία. Κανείς δεν πρέπει να σιωπήσει μπροστά σε αυτή την αθλιότητα.

Μέχρι τότε, η ψυχή αυτού του ευαίσθητου ανθρώπου δεν πρόκειται να βρει δικαίωση και ανάπαυση».

Τα ερωτήματα που εγείρονται

Η αυτοκτονία του 59χρονου όπως είπε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γιώργος Χατζηκουτσός είναι πολλά. Τόσο για τους λόγους τις διαρροής όσο και για την ψυχολογική υποστήριξη της οικογένειας. Ποιός είναι δίπλα σε αυτή την οικογένεια σε αυτό που περνά; Τι γίνεται στις μικρές κοινωνίες που δεν υπάρχουν δομές ψυχολογικής υποστήριξης και το θέμα της ψυχικής υγείας είναι ταμπού;

Ακόμη και σήμερα η παραβίαση της προσωπικής ζωής και του ιδιωτικού χώρου συνεχίζει να είναι θέμα που εξάπτει το ενδιαφέρον της κοινωνίας. Το κουτσομπολιό, η κριτική και η στοχοποίηση ανθρώπων με βάση τις επιλογές και τις προτιμήσεις τους συνεχίζουν να είναι λόγοι υποτίμησης.

 

Σχετικά άρθρα