Ποια χρώματα ταιριάζουν με το καφέ σύμφωνα με τις φετινές τάσεις της μόδας;

Οι κανόνες που επιβάλλουν συγκεκριμένους συνδυασμούς χρωμάτων έχουν αρχίσει να θεωρούνται παλιομοδίτικοι. Τα ναυτικά και καφέ ρούχα δεν σχετίζονται πλέον μόνο με χρώματα που ταιριάζουν σε μια συγκεκριμένη χρωματική γκάμα. Έτσι, το χειμωνιάτικο λευκό έγινε το απόλυτο χρώμα της εποχής και το καφέ η νέα βάση για άπειρους χρωματικούς συνδυασμούς.

Το καφέ, ανεξάρτητα από την απόχρωση, θεωρείται ουδέτερο, πράγμα που σημαίνει ότι όχι μόνο συνδυάζεται καλά με άλλους ουδέτερους και γήινους τόνους, όπως το μαύρο, το κρεμ, το άσπρο και το πράσινο της ελιάς, αλλά εξισορροπεί και τα πιο φωτεινά χρώματα. Ωστόσο, για να σε διευκολύνουμε με τα σύνολα που μπορείς να δημιουργήσεις σου έχουμε τις ιδέες που θα βάλουν το καφέ στις προτεραιότητες σου.

Μαύρο

Αν αγαπάς τα σκούρα χρώματα τότε σπάσε το μαύρο με το καφέ και φτιάξε έναν αυστηρό αλλά casual συνδυασμό. Μπορείς να φορέσεις ένα μαύρο σύνολο και να βάλεις ένα καφέ δερμάτινο πανωφόρι. Μπορείς να φορέσεις αθλητικά για το πρωί και μετά να αλλάξεις και να βάλεις γόβες για ένα πιο απογευματινό ή βραδινό σύνολο.

Μωβ 

Ένα βαθύ μωβ σε συνδυασμό με το καφέ δημιουργεί έναν κομψό, αριστοκρατικό συνδυασμό, ενώ μια πιο ανοιχτή απόχρωση της λεβάντας θα δώσει στα καφέ ρούχα μια φρέσκια, γλυκιά και αέρινη ατμόσφαιρα.

Κόκκινο

Αν ο εντυπωσιακός συνδυασμός μαύρου και κόκκινου είναι σκληρός και έντονος για τα γούστα σου, δοκίμασε να βάλεις το καφέ με το κόκκινο. Αυτά τα δύο χρώματα είναι τόσο όμοια, που φαίνονται σχεδόν να συνδυάζονται μεταξύ τους γι’ αυτό είναι τόσο δημοφιλή για τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες.

Κίτρινο

Είναι αλήθεια ότι το κίτρινο τείνει να κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας από το καφέ, αλλά αν θέλεις να δώσεις λίγη ένταση στα πράγματα και στην καφέ εμφάνισή σου πρόσθεσε λίγο κίτρινο με διάφορες πινελιές όπως αξεσουάρ ή ένα μοτίβο σε μπλούζα ή παντελόνι.

Λευκό και κρεμ 

Το λευκό ταιριάζει με οποιοδήποτε χρώμα, αλλά το κρεμ μοιάζει περισσότερο από τις άλλες αποχρώσεις, επιτρέποντάς του να συνδυάζεται εύκολα με καφέ ρούχα. Δοκίμασε την τάση του colorblock φορώντας ένα κρεμ τοπ με καφέ πάτο, δημιουργώντας ένα ρούχο που είναι εύκολο στα μάτια.

Πράσινο

Καφέ και πράσινο είναι ο συνδυασμός της φύσης. Εμπνεύσου, λοιπόν από αυτή και δημιούργησε ένα γήινο σύνολο που ταιριάζει στην εποχή. Για να είσαι ακόμη πιο μέσα στο κλίμα προτίμησε τις σκούρες αποχρώσεις και των δύο χρωμάτων.

 

Σχετικά άρθρα