Έξι εύκολες συμβουλές για να δείχνεις κομψή και στυλάτη κάθε μέρα

Το φθινόπωρο θεωρείται η πλέον κατάλληλη εποχή για να ανανεώσουμε την γκαρνταρόμπα μας ώστε να προσφέρουμε έναν αέρα ανανέωσης και σε εμάς τις ίδιες. Το σημερινό άρθρο θα σας δώσει αρκετές ιδέες για να ανανεώσετε το στυλ σας και να δείχνετε κομψή και στυλάτη κάθε μέρα. Η διαδικασία είναι πολύ πιο απλή απ’ ό,τι νομίζετε.

Δεν έχει σημασία ο προϋπολογισμός, ο τρόπος ζωής ή ο σωματότυπος σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια μικρή προετοιμασία και λίγη πειθαρχία για να δείχνετε φρέσκια και ανανεωμένη, είτε φοράτε τη φόρμα σας είτε πηγαίνετε στο γραφείο με κοστούμι.

Κάθε γυναίκα έχει τη δική της ταυτότητα. Μπορεί να είναι μια μητέρα που μένει στο σπίτι, ένα έμπειρο στέλεχος μεγάλης εταιρείας, μια ελεύθερη επαγγελματίας ή ακόμη και μια συνταξιούχος. Ενώ αυτές οι γυναίκες είναι διαφορετικές, μοιράζονται όλες κάτι κοινό. Θέλουν να δείχνουν κομψές στην καθημερινότητα τους χωρίς να χρειάζεται να προσπαθήσουν ιδιαίτερα γι’ αυτό.  

Πρώτα απ’ όλα χρειάζεται να βοηθήσουμε το λουκ μας με ένα ωραίο μανικιούρ σε φυσικούς τόνους, ένα λαμπερό αλλά φρέσκο μακιγιάζ και βέβαια ένα απλό αλλά στυλάτο χτένισμα, εργαλεία που μπορούν να απογειώσουν οποιοδήποτε outfit.

Όπως θα δείτε παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με έξυπνα και πρακτικά tips για να είστε κομψή όλη την ώρα.

Ξεφορτωθείτε το ντύσιμο «Είναι οκ»

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε είναι να επιλέγουμε τυχαία ρούχα, απλώς επειδή είναι διαθέσιμα μπροστά μας εκείνη τη στιγμή.

Το κλειδί για να δείχνεις κομψή είναι να φοράς μόνο πράγματα που αγαπάς.

Σκεφτείτε πόσα πράγματα έχετε αγοράσει μόνο και μόνο επειδή μπορεί να νομίζατε ότι σας ταίριαζε, ήταν σε προσφορά, ή πιστεύατε ότι το χρειαζόσασταν.

Σχεδόν κάθε γυναίκα έχει ένα ρούχο ή ακόμη και μια ολόκληρη ντουλάπα που είναι απλώς «οκ», κάτι συνηθισμένο στο οποίο αρκείται αλλά δεν το λατρεύει. Μερικές φορές μάλιστα ούτε καν της αρέσει. Κι όμως  αυτή η στάση δεν πρέπει να αντικατοπτρίζει καθόλου το στυλ μας.

Αν αυτά τα χαρακτηριστικά σας ακούγονται οικεία φροντίστε να ξεφορτωθείτε τα ρούχα που δεν αγαπάτε αλλά είναι απλώς «οκ»

Aπαλλαγείτε από τα παλιά σας ρούχα και πώς να καταλάβετε εάν τα ρούχα σας είναι εκτός μόδας

Στην ίδια λογική με τα παραπάνω, αν θέλετε να φαίνεστε κομψή σταματήστε να φοράτε τα ρούχα που φορούσατε πριν από 20 χρόνια. Όσο όμορφα κι αν ήταν όταν τα πρωτοαγοράσατε τα ρούχα δεν είναι φτιαγμένα για να κρατούν για δεκαετίες. Εδώ βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις, όπως διαχρονικά βίνταζ κομμάτια αλλά αυτός δεν είναι ο κανόνας. Επίσης σκεφτείτε ότι μπορεί με τον καιρό το σώμα σας να έχει αλλάξει και το παλιό όμορφο φόρεμα που αγαπούσατε δεν στρώνει τόσο τέλεια όσο παλιότερα.  Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις περιόδους των εκπτώσεων ή και τις off season προσφορές για να βρείτε νέα κομμάτια που θα εξελίξουν το στυλ σας και θα ανεβάσουν τη διάθεση και την αυτοπεποίθησή σας.

Επιλέξτε την παλέτα των χρωμάτων που ταιριάζει στο στυλ και την προσωπικότητα σας

Είτε είστε πιο κλασική και παραδοσιακή είτε τολμηρή και περιπετειώδης μπορείτε να διαλέξετε κομμάτια σε γήινους και ουδέτερους τόνους με ρομαντικά κοψίματα που θα αγκαλιάζουν το σώμα σας ή αντίστοιχα να επενδύσετε σε έντονα χρώματα και σχέδια με περίτεχνα κοψίματα.

Τέλος μπορείτε να διαλέξετε την safe αλλά υπέρκομψη λύση του μονόχρωμου ή να παίξετε με τους τόνους του ίδιου χρώματος δημιουργώντας ένα εξαιρετικά καλαίσθητο αποτέλεσμα. 

Εάν έχετε αμφιβολία, επιλέξτε μαύρο.

Το μαύρο τα τελευταία χρόνια είναι ένα από τα πλέον παρεξηγημένα ρούχα. Κι όμως με τη βοήθεια των κατάλληλων αξεσουάρ το μαύρο είναι μια safe αλλά κομψή επιλογή. Μπορεί να είναι σε κλασσικό ή ιδιαίτερο κόψιμο, με δαντέλα, σατέν ή οργάντζα, αποτελεί όμως τον κατάλληλο καμβά για να δημιουργήσεις πάνω του.

Μην ξεχνάτε ότι μερικές από τις πιο κομψές γυναίκες στην ιστορία φόρεσαν μαύρο από την κορυφή μέχρι τα νύχια, βάζοντας το μαύρο στην κορυφή των κλασσικών χρωμάτων. Έτσι, αν σας αρέσει το μαύρο, φορέστε το, είναι πάντα με στυλ, είναι απλό και σας βοηθά να φαίνεστε κομψή τις μέρες που δεν θέλετε να σκεφτείτε τι θα φορέσετε.

Υιοθετήστε απλές αλλαγές

Τρία ρούχα στα οποία θα μπορούσατε να ξοδέψετε χρήματα και που θα αναδείξουν αμέσως την εμφάνισή σας, ειδικά το φθινόπωρο είναι :

ένα υπέροχο παλτό σε καμηλό ή σκούρο γκρι

μια καλύτερης ποιότητας τσάντα σε παρόμοιο ουδέτερο τόνο

και το καθημερινό σας παπούτσι.

Μεταποιήστε τα παλιά σας ρούχα ή αλλάξτε τον τρόπο που τα φοράτε

Εάν έχετε μικρούς θησαυρούς στην ντουλάπα σας που δεν θέλετε σε καμία περίπτωση να τους αποχωριστείτε φροντίστε να αλλάξετε τον τρόπο μου φοράτε τα συγκεκριμένα ρούχα, με τη βοήθεια ενός μαντιλιού, μιας ζώνης ή ενός αξεσουάρ ή ακόμη, εάν έχετε τη δυνατότητα κοντύνετε το μακρύ κλασικό σας φόρεμα ή αλλάξτε τη φόδρα στο παλιό σας παλτό και διαλέξτε με τη βοήθεια της μοδίστρας σας μια φόδρα σε άλλο χρώμα.

Όποιες αλλαγές κι αν κάνετε, να θυμάστε ότι στο τέλος της ημέρας το πιο όμορφο είναι να είστε ο εαυτός σας. Αγκαλιάστε τον λοιπόν και βοηθήστε τον να λάμπει από το πρωί έως το βράδυ.

Σχετικά άρθρα