Θυρεοειδίτιτδα Hashimoto (διάγνωση & θεραπεία) | Η Δρ. Αικατερίνη Στεφανάκη συνομιλεί με την Άννα Δρούζα.

Ακούστε το 2ο μέρος της συζήτησης της Ενδοκρινολόγου, Δρ. Αικατερίνης Στεφανάκη, με την Άννα Δρούζα και βρείτε τις απαντήσεις στα ερωτήματα που σας απασχολούν:

  • Πόσο σημαντική είναι η άσκηση για τη ζωή μας και ποια τα οφέλη αυτής στον οργανισμό μας; 
  • Ποια η συσχέτιση του σεληνίου με τη θυρεοειδίτιδα Hashimoto;
  • Ποιες είναι οι εξετάσεις που μπορεί κάποιος να κάνει προκειμένου να διαγνώσει μια πιθανή θυρεοειδίτιδα Hashimoto;
  • Τι αλλάζει στη θεραπεία μιας θυρεοειδίτιδας όταν μια γυναίκα είναι ή πρόκειται να μείνει έγκυος;
  • Ποια είναι τα ποιο συνήθη συμπτώματα σε μια θυρεοειδίτιτδα Hashimoto; 
  • Τι γίνεται όταν η θυρεοειδίτιδα Hashimoto συνδυάζεται και με κάποιο αυτοάνοσο νόσημα;

Περισσότερα για την Δρ. Αικατερίνη Στεφανάκη:

H Στεφανάκη Αικατερίνη είναι ενδοκρινολόγος, επιμελήτρια Β΄ στη Θεραπευτική Κλινική του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και ασκεί το κλινικό της έργο στην Ενδοκρινολογική Μονάδα και στο Διαβητολογικό Κέντρο της Θεραπευτικής Κλινικής. Επιπλέον είναι υπεύθυνη του ιατρείου Ενδοκρινολογικών Επιπλοκών Αντινεοπλασματικών Θεραπειών καθώς και της ενδοκρινολογικής αντιμετώπισης των νοσηλευομένων ασθενών στη Θεραπευτική Κλινική και στην Ογκολογική Μονάδα.

Συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του 4ου και 6ου έτους των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών με γνωστικό αντικείμενο την Ενδοκρινολογία και τον Σακχαρώδη Διαβήτη καθώς και στο ακαδημαϊκό πρόγραμμα της Θεραπευτικής Κλινικής.

Αποφοίτησε με βαθμό Λίαν Καλώς από την Ιατρική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) το 2007. Ολοκλήρωσε με Άριστα τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών « Έρευνα στη Γυναικεία Αναπαραγωγή» με γνωστικό αντικείμενο την Γυναικολογική Ενδοκρινολογία το 2014. Τα πεδία ενδιαφέροντος της είναι Σακχαρώδης Διαβήτης/Παχυσαρκία, Ενδοκρινολογία Αναπαραγωγής και Κακοήθειες.

Η κα. Στεφανάκη έχει συγγράψει επιστημονικά άρθρα και κεφάλαια σε ιατρικά συγγράμματα,που καλύπτουν το φάσμα του Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας και του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Σχετικά άρθρα