Μώραλης: Αμφιβόλου εγκυρότητας τα στοιχεία των φακέλων με τα ύποπτα παιχνίδια

Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, ο Γιάννης Μώραλης κλήθηκε να σχολιάσει την αποστολή τριών νέων φακέλων στην ΕΠΟ, οποίοι περιέχουν παιχνίδια με ύποπτο στοιχηματισμό.Στην αρχική τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού σχολίασε: "Μας προβληματίζει η δημοσιοποίηση των φακέλων. Τα ματς αυτά κακώς χαρακτηρίζονται στημένα. Η εταιρία που κάνει αυτή τη δουλειά παρακολουθεί το στοιχηματισμό στα παιχνίδια. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, αναφέρει ο φάκελος ότι ο συνήθης μέσος όρος στοιχηματισμού είναι 40.000 ευρώ και πονταρίστηκαν 45.000. Τα στοιχεία αυτά είναι αμφιβόλου εγκυρότητας, σε κάποιους φακέλους μάλιστα αναφέρεται ότι υπήρχε ανεπιτυχής στοιχηματισμός. Δεν θεωρούμε ότι δείχνουν το οτιδήποτε και θεωρώ ότι δίνουμε μεγάλη σημασία ενώ δεν θα έπρεπε".

"Βάσει ανάλογων φακέλων βέβαια καταδικάστηκαν προσφάτως πέντε άτομα", ήταν η ερώτηση που τέθηκε στον Γ.Μώραλη, ο οποίος αποκρίθηκε: "Η διαδικασία της Εισαγγελίας ακολουθείται κανονικά. Οι φάκελοι ερευνώνται από τη δικαιοσύνη. Όμως σπιλώνονται άνθρωποι χωρίς αποδείξεις".

Ερωτηθείς τέλος γιατί δεν προβληματίζει τη λίγκα η ουσία, ότι δηλαδή έξι ματς του πρωταθλήματος παρουσίαζαν ύποπτο στοιχηματισμό, και τον προβληματίζει η δημοσιοποίηση, απάντησε πως "η ουσία δεν μας απασχολεί διότι με βάσει το περιεχόμενο των φακέλων δεν φαίνεται ότι οι αγώνες ήταν στημένοι. Τουλάχιστον με τη δική μου λογική. Μας προβληματίζει γενικότερα το φαινόμενο του στοιχηματισμού. Για παράδειγμα, έμαθα -γιατί δεν το ήξερα- ότι υπάρχουν στο στοίχημα αγώνες του πρωταθλήματος Κ20 και Κ17. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο και ντροπή".

Σχετικά άρθρα