Πρόκριση για Ατλέτικο-Μπάγερν στους 8 του Champions League

Με θριαμβευτικό τρόπο προκρίθηκε η Ατλέτικο Μαδρίτης στα προημιτελικά του Champions League, αφού μετά το 0-1 στο Μιλάνο, νίκησε για δεύτερη φορά τη Μίλαν, με το ευρύ 4-1 στο Βιθέντε Καλντερόν! Στους "8" προκρίθηκε και η Μπάγερν, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη στο Μόναχο 1-1 με την Αρσεναλ, αλλά έχοντας ως προίκα το 0-2 του πρώτα αγώνα πήρε το εισιτήριο.
Ατλέτικο Μαδρίτης-Μίλαν 4-1
Ο Ντιέγκο Κόστα έκανε το 1-0 με κοντινή προβολή από σέντρα του Κόκε στο 3ο λεπτό για την Ατλέτικο για να έρθει ο Κακά στο 27′ και να ισοφαρίσει με κεφαλιά για τη Μίλαν κρατώντας την ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης. Μάλιστα, στο 36′ ο Βραζιλιάνος έχασε απίστευτη ευκαιρία με κεφαλιά να δώσει το προβάδισμα στους ροσονέρι και να φέρει τούμπα το ματς και την πρόκριση!

Αφού δεν έγινε εκεί το 1-2, έγινε το 2-1 στο 40′ με σουτ του Αρντά και αφού η μπάλα κόντραρε στο γόνατο του Ραμί και άλλαξε ελαφρώς πορεία. Το 2-1 ήταν σκορ ημιχρόνου για την Ατλέτικο που πλέον ήταν το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στο 48′ η Ατλέτικο είχε δοκάρι σε σουτ του Γκάμπι. Στο 66′ καλό σουτ του Ρομπίνιο απέκρουσε ο Κουρτουά, αλλά στο 70′ τελείωσαν όλα, αφού ο Ραούλ Γκαρθία με κεφαλιά έγραψε το 3-1 για τους ροχιμπλάνκος καταθαρίζοντας την πρόκριση.

Ο Ρομπίνιο είχε δοκάρι στο 73′ για τη Μίλαν, με τον Ντιέγκο Κόστα στο 85′ να γράφει το 4-1 για την Ατλέτικο, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Μαδριλένων επί των Μιλανέζων, που τους έφερε στους "8" του Champions League.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Χουάνφραν, Φιλίπε Λουίς, Μιράντα, Γκοδίν, Γκάμπι, Σουάρεθ, Τουράν (78′ Ροντρίγκεθ), Κόκε (82′ Ντιέγκο), Ραούλ Γκαρθία (72′ Σόσα), Ντιέγκο Κόστα.
ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Αμπάτε, Εμάνουελσον, Ραμί, Μπονέρα, Εσιέν (69′ Πατσίνι), Ντε Γιονγκ (78′ Μουντάρι), Τάαραμπ (46′ Ρομπίνιο), Κακά, Πόλι, Μπαλοτέλι.

Μπάγερν-Αρσεναλ 1-1
Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Η Αρσεναλ είχε μεν την κατοχή σε μεγάλο βαθμό, αλλά δεν απειλούσε τη Μπάγερν, που σκόραρε στο 26′ με τον Χάβι Μαρτίνεθ, αλλά σωστά το τέρμα δεν μέτρησε ως οφσάιντ.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι πήρε… φωτία. Στο 54′ οι Βαυαροί προηγήθηκαν με σουτ του Σβαϊστάνγκερ ύστερα από ενέργεια του Ριμπερί, αλλά τρία λεπτά αργότερα απάντησαν οι Κανονιέρηδες με βολίδα του Ποντόλσκι, με τους Γερμανούς να φωνάζουν για φάουλ του σκόρερ στον Λαμ!

Στο 69′ μεγάλη ευκαιρία για την Μπάγερν με τον Μάντζουκιτς να είναι μόνος απέναντι στον Φαμπιάνσκι, αλλά να κάνει κακό κοντρόλ και έτσι ο τερματοφύλακας της Αρσεναλ απομακρύνει την μπάλα και τον κίνδυνο για την εστία του.

Στο 90′ η Μπάγερν είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, αφού την πρόκριση την είχε ήδη πάρει από το πρώτο ματς, αλλά ο  Φαμπιάνσκι απέκρουσε πέναλτι του Μίλερ, με τη μπάλα να στριφογυρίζει πάνω στη γραμμή!

MΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Ντάντε, Λαμ, Τιάγκο Αλκάνταρα, Ριμπερί (85′ Μίλερ), Χάβι Μαρτίνεθ, Ρόμπεν, Γκέτσε (59′ Κρόος), Αλάμπα, Σβαϊνστάιγκερ, Μάντζουκιτς.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Φαμπιάνσκι, Σανιά, Μερτεζάκερ, Βερμάελεν, Κοσιελνί, Αρτέτα (77′ Γκνάμπρι), Οζίλ (46′ Ροζίτσκι), Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν (84′ Φλαμινί) , Καθόρλα, Ποντόλσκι, Ζιρού.

Σχετικά άρθρα