Τσέλσι και Ρεάλ στα προημιτελικά του Champions League

Η Τσέλσι και η Ρεάλ συνεχίζουν στην προημιτελική φάση του Champions League. Οι "μπλε" του Μουρίνιο νίκησαν 2-0 τη Γαλατάσαραϊ, ενώ η Ρεάλ -που είχε τσεκάρει το εισιτήριο με την 6άρα στη Γερμανία- νίκησε και δεύτερη φορά τη Σάλκε, αυτή τη φορά με 3-1 στη Μαδρίτη.Ετσι, οι έξι ομάδες που έχουν ήδη κλείσει θέση στην 8άδα είναι η Τσέλσι, η Ρεάλ, η Μπάγερν, η Μπαρτσελόνα, η Ατλέτικο και Παρί.

Το… παζλ της προημιτελικής φάσης θα συμπληρωθεί την Τετάρτη, όπου ο Ολυμπιακός έχοντας το υπέρ του 2-0 από το πρώτο ματς, παίζει με τη Γιουνάιτεντ στο Μάντσεστερ, ενώ η Ντόρτμουν φιλοξενεί τη Ζενίτ, την οποία είχε κερδίσει 4-2 στη Ρωσία.

Στο Λονδίνο η Τσέλσι υποδέχτηκε τη Γαλατά και φυσικά τον τεράστιο Ντιντιέ Ντοργκμπά, ο οποίος υπηρέτησε την ομάδα του Μουρίνιο επί σειρά ετών, συνδυάζοντας το όνομά του με τον άθλο του 2012, όταν η Τσέλσι κατέκτησε το Champions League.

Πάντως, οι μπλε… δεν ήταν καλοί οικοδεσπότες για τον Ντρογμπά, αφού νίκησαν 2-0 και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα πήραν την πρόκριση. Ο Ετό στο 4′ και ο Κέιχιλ στο 43′ σκόραραν τα γκολ της νίκης.

Στη Μαδρίτη Ρεάλ και Σάλκε έβγαλαν την… υποχρέωση, μιας και το 1-6 της Βασίλισσας στη Γερμανία είχε… κλείσει τους λογαριασμούς πρόκρισης. Οι μερένχες νίκησαν 3-1 με δύο γκολ του Ρονάλντο κι ένα του Μοράτα (ο Χούνγλαντ είχε ισοφαρίσει προσωρινά, στο 31′ για το 1-1 του ημιχρόνου), ωστόσο ανησυχούν για τον τραυματισμό του Χεσέ, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για σοβαρή ζημία στο γόνατο (ρήξη χιαστών).

Σχετικά άρθρα