Φουλ για το 27ο ο Θρύλος!

Οι … «σακατεμένοι» τραγουδούν ακόμα. Τι κι αν ο Σμαραγδής είναι εδώ και καιρό στα πιτς με χειρουργημένο ώμο, τι κι αν ο Μαρούλης επιβάρυνε τον ταλαιπωρημένο του μηνίσκο στη Σύρο, τι κι αν ο Κουρνέτας δεν έχει αποθεραπευθεί πλήρως από τη θλάση… Ο Ολυμπιακός έχει την ποιότητα, την εμπειρία και είναι ο φιναλιστ και του φετινού πρωταθλήματος.

Στον πέμπτο ημιτελικό νίκησε 3-1 σετ τον Φοίνικα Σύρου και θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης (και φυσικά πλεονέκτημα έδρας) στον μεγάλο τελικό της φετινής volleyleague.

Ο Φοίνικας άντεξε, ή μάλλον έπαιξε μόνο για ένα σετ, όταν με το μπλοκ του κατάφερε να κρατήσει στο μηδέν τον Γιορντάνοφ μέχρι τα μισά του, να κρατήσει υποδοχή και να έχει πολυφωνία στην επίθεση. Σ ένα σετ με 4 ανατροπές και διάρκεια 30λεπτών, οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν 25-22, αλλά μέχρι εκεί.

Ο Κουρνέτας μοίρασε στη συνέχεια άρτια το παιχνίδι, ο Γιορντάνοφ πήρε το όπλο του, αλλά αυτός που έκανε ποιοτικό και αποδοτικό το παιχνίδι του Ολυμπιακού ήταν για ακόμα μια φορά ο κορυφαίος σύγχρονος βολεϊμπωλίστας της χώρας, ο αγέραστος Κώστας Χριστοφιδέλης που αιφνιδίασε πλήρως το μπλοκ του Φοίνικα και κράτησε υποδοχή. Αναμφισβήτητα ο πολυτιμότερος σε όλη τη σειρά των πλέι-οφ, ου μη και της κανονικής περιόδου. Ο Ανδρεόπουλος είδε τον πασαδόρο του παντελώς μονοδιάστατο, την υποδοχή και το μπλοκ του να καταρρέουν και την ομάδα να αποσυντίθεται.

Οι ερυθρόλευκοι με ψυχή, πάθος και θέληση ισοφάρισαν 25-15 , προηγήθηκαν 25-15 και καθάρισαν το ματς και την πρόκριση 25- 18 . Ήταν ένα πάρτι της ποιοτικότερης ομάδας απέναντι στους φιλόδοξους συριανούς που όμως δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν ούτε στο πάθος, ούτε στην εμπειρία, ούτε στην στρατηγική της ομάδας του Δημήτρη Καζάζη. Σημαντικό κομμάτι της κατάρρευσης του Φοίνικα οφείλεται στην… απουσία των τριών ξένων, κάτι που επιβαρύνει –πέραν των ιδίων- και τον πασαδόρο Θάνο Τερζή, αλλά και τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο.

Για τα δεδομένα των τραυματισμών, των απουσιών, των προβλημάτων, ήταν ένας άθλος του Ολυμπιακού που είναι φαβορί για τον τίτλο, απέναντι στον εξαιρετικά φιλόδοξο και ικανό Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Άλλωστε από τον τρόπο που έχουν διαχειριστεί τους πολλούς φετινούς τραυματισμούς, είναι προφανές ότι οι παίκτες των ερυθρόλευκων μόνο… νεκροί δεν θα μπουν στο τάραφλεξ, έστω κι αν ρισκάρουν πολλά.

Τα σετ: 22-25, 25-15, 25-15, 25-18

«Μη λέμε πολλά λόγια, προσπαθώ να δίνω το παράδειγμα με πράξεις. Είμαι υπερήφανος για τους συμπαίκτες μου, έχουμε συσπειρωθεί. Τα κεφάλια μέσα, μας περιμένει ένας Εθνικός ξεκούραστος και ικανός. Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε ακόμα και αύριο.Δεν αφήσαμε το Φοίνικα να παίξει μετά το πρώτο σετ. Είχαμε ρυθμό, ήμασταν αποτελεσματικοί στο σερβίς και με αυτή την απόδοση μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε», είπε ο πολυτιμότερος παίκτης των ερυθρόλευκων ο Κώστας Χριστοφιδέλης, με 16/29 επιθέσεις, σούπερ σερβίς, και σπουδαία υποδοχή,.

Σχετικά άρθρα