Ποια Αθήνα; Το Ρίο…

Μεγάλες είναι οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην πρόοδο των έργων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, με τους επιτελείς της ΔΟΕ να φέρνουν στο νου την περίπτωση της Αθήνας.

Ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, Τζον Κόουτς, επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ το 2000 τόνισε σχετικά: “Νομίζω πως η κατάσταση είναι χειρότερη από ό,τι ήταν στην Αθήνα. Στην Αθήνα είχαμε να κάνουμε με την κυβέρνηση και ορισμένες ευθύνες της πόλης. Εδώ είναι χειρότερα.

Δεν υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στην κυβέρνηση, στην τοπική κυβέρνηση και στην πόλη, η οποία είναι υπεύθυνη για την ολοκλήρωση μεγάλου μέρους των εγκαταστάσεων. Όλα είναι εναντίον μιας πόλης που έχει να αντιμετωπίσει κοινωνικά θέματα και μιας χώρας που προσπαθεί να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο σε λίγους μήνες. Είναι η χειρότερη κατάσταση που έχω αντιμετωπίσει.

Πρώτη φορά γίνεται αυτό από τη ΔΟΕ, αλλά δεν υπάρχει εναλλακτικό πλάνο. Θα πάμε στο Ρίο. Δεν υπάρχουν πολλοί τρόπο. Πρέπει να βοηθήσουμε να γίνουν οι αγώνες”.

Σχετικά άρθρα