Δύσκολα το 1-0 η Μακάμπι

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ, δίχως τον τιμωρημένο Σοφοκλή Σχορτσανίτη στην σύνθεσή της, είχε εξαιρετικά δύσκολο έργο απέναντι στην Γκαλίλ Γκιλμπόα, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 99-93 και να κάνει το 1-0 για τα πλέι οφ του ισραηλινού πρωταθλήματος.

Οι άμυνες στο πρώτο δεκάλεπτο πήγαν περίπατο, με αποτέλεσμα το σκορ να ανέβει σε υψηλά επίπεδα και την Μακάμπι να προηγείται με 32-26. Στην δεύτερη περίοδο, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ακόμη περισσότερο την απόδοσή τους και έκλεισαν ακόμη πιο πολύ την ψαλίδα και συγκεκριμένα στο τέλος του πρώτου μισού του ματς, η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ ήταν μπροστά μόλις με 54-51. Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, με την Μακαμπι να καταφέρνει να φτάνει στη νίκη χάρη στην συγκέντρωση και την ψυχραίμια της και να κάνει το 1-0 στη σειρά.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Γκάι Πνίνι με 19 πόντους και τον ακολούθησε ο Σίλβεν Λάντεσμπεργκ με 18 πόντους. Για τους ηττημένους ξεχώρισαν ο Τζέραλντ Ρόμπινσον με 27 πόντους και ο Αμίτ Σίμχον με 18 πόντους.

 

Σχετικά άρθρα