O «αέρας» του Μανωλά

Με την εμφάνισή του στο φιλικό της Λισαβόνας ο Γιάννης Φετφατζίδης επιβεβαίωσε όσους έχουν παρακολουθήσει ενδελεχώς τη φετινή παρουσία του στην Τζένοα και κάνουν λόγο με έμφαση για τη μεγάλη βελτίωσή του στους τομείς της αυτοπεποίθησης, της δύναμης και της τακτικής.

Αλλά αυτός που δικαίωσε το «στρίμωγμα» μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους ήταν ο Κώστας Μανωλάς. Στη χώρα όπου το όνομά του είναι εσχάτως στα καθημερινά πρωτοσέλιδα και σε χώρο-«κλοιό στενής παρακολούθησης» λόγω του εντονότατου ενδιαφέροντος της Μπενφίκα, ο στόπερ του Ολυμπιακού έδειξε ανεπηρέαστος και «αεράτος».

Σε πολλές φάσεις βγήκε πρώτος στην μπάλα έξω από την περιοχή, ενώ σε άλλες πήγαινε σφαίρα πάνω στους Πορτογάλους φορ όταν εκείνοι επιχειρούσαν να βρεθούν σε θέση «τελειώνω τη φάση». Ήατν επίσης αλάνθαστος στο ψηλό παιχνίδι, σε κάποιες επικίνδυνες σέντρες των γηπεδούχων, ταίριαξε πολύ καλά τόσο με τον Παπασταθόπουλο όσο και με τον Μόρα, ενώ δεν είχε ο ίδιος πρόβλημα ούτε στις πρώτες επιθέσεις του αγώνα με τα στημένα των Πορτογάλων που είχαν προκαλέσει μίνι αναστάτωση στην ελληνική άμυνα. 

Είναι φανερό ότι εκτός από το αναμφισβήτητο ταλέντο του, ο Μανωλάς έχει πάρει πάρα πολλά όσον αφορά στη βελτίωση των προτερημάτων του και στη διόρθωση των αδυναμιών του, από τις συμμετοχές του με τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ. Επιπλέον, έδειξε ότι είναι ξανά σε πολύ καλή κατάσταση μετά από το τελευταίο δίμηνο στο σύλλογό του, όταν κι ο ίδιος είχε ακολουθήσει την ομάδα σε ένα ντεφορμάρισμα μετά την κατάκτηση του τίτλου και τα ματς με την Γιουνάιτεντ. 

Με την παρουσία του στη Λισαβόνα ο Μανωλάς έδειξε ότι θα είναι εγγύηση για την Εθνική στο Μουντιάλ. Επίσης, ότι τα 15 εκ. ευρώ που λένε οι Ιταλοί ότι ζήτησε ο Ολυμπιακός από την Ίντερ, δεν αποτελούν υπερβολική απαίτηση για όποιον ενδιαφερόμενο…

Σχετικά άρθρα