Αρχική / Υγεία / online τεστ που υπολογίζει πόσο θα ζήσουμε
online τεστ που υπολογίζει πόσο θα ζήσουμε thumbnail
Διαδικτυακό τεστ που υπολογίζει το προσδόκιμο επιβιώσεως των ενηλίκων με βάση τον τρόπο ζωής, το στρες και το εισόδημά τους, επινόησαν επιστήμονες από τον Καναδά.

online τεστ που υπολογίζει πόσο θα ζήσουμε

Διαδικτυακό τεστ που υπολογίζει το προσδόκιμο επιβιώσεως των ενηλίκων με βάση τον τρόπο ζωής,  το στρες και το εισόδημά τους, επινόησαν επιστήμονες από τον Καναδά.Το τεστ τιτλοφορείται Project Big Life και βασίζεται στην ανάλυση στοιχείων από 70.000 ανθρώπους, τους οποίους παρακολούθησαν οι επιστήμονες έως τον θάνατό τους.


Μεταξύ πολλών άλλων παραμέτρων, λαμβάνει υπ’ όψιν το φύλο, την ηλικία, το ύψος και το σωματικό βάρος, το αν και πόσο καπνίζει κάποιος, καθώς και αν και πόσο αλκοόλ καταναλώνει.


Έχει επίσης ερωτήματα που αφορούν την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, το επίπεδο της φυσικής δραστηριότητας, το στρες, το ιατρικό ιστορικό και το οικογενειακό εισόδημα.


Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στις μονάδες μέτρησης όλων αυτών – τα τρόφιμα λ.χ. είναι σε μερίδες την εβδομάδα και η φυσική δραστηριότητα σε ώρες την εβδομάδα.


Στην δημιουργία του τεστ έχουν συνεργαστεί πολλοί ειδικοί – μεταξύ αυτών επιστήμονες από τα Καναδικά Ιδρύματα Έρευνας τηςΥγείας και από τα πανεπιστήμια του Τορόντο και της Οτάβα.


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X