Αρχική / Υγεία / “Αριστεία στον Ιατρικό Τουρισμό” για τον όμιλο Ιατρικού Αθηνών
“Αριστεία στον Ιατρικό Τουρισμό”  για τον όμιλο Ιατρικού Αθηνών thumbnail
Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών έλαβε την επίσημη αναβάθμιση των διεθνών πιστοποιήσεων ποιότητας, στο επίπεδο “Excellence in Medical Tourism” (“Αριστεία στον Ιατρικό Τουρισμό”), από τον Οργανισμό Temos International.

“Αριστεία στον Ιατρικό Τουρισμό” για τον όμιλο Ιατρικού Αθηνών

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών έλαβε την επίσημη αναβάθμιση των διεθνών πιστοποιήσεων ποιότητας, στο επίπεδο “Excellence in Medical Tourism” (“Αριστεία στον Ιατρικό Τουρισμό”), από τον Οργανισμό Temos International. Η αναβάθμιση αφορά τις δύο υπερσύγχρονες υγειονομικές του μονάδες, το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Δρ. Β. Αποστολόπουλος,  με αφορμή την αναβάθμιση της πιστοποίησης από το επίπεδο «Ποιότητα στη Διεθνή Φροντίδα Ασθενών» στο επίπεδο «Αριστεία στον Ιατρικό Τουρισμό», δήλωσε σχετικά: «Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών συνεχίζει δυναμικά την υλοποίηση του σχεδιασμού του για την ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα, παρέχοντας ασθενοκεντρικές και στοχευμένες υπηρεσίες υγείας και εφαρμόζοντας τις βέλτιστες δυνατές πρακτικές προς όφελος των ασθενών. Η αναβάθμιση από την Temos International επιβραβεύει ουσιαστικά την προσπάθεια αυτή και αποτελεί ένα ισχυρό πλεονέκτημα απέναντι στο διεθνή ανταγωνισμό». 

Η ομάδα διαχείρισης των Διεθνών Ασθενών σε συνεργασία με τις επιστημονικές ομάδες των δυο νοσοκομείων, ανέπτυξε με μεθοδικότητα και διεθνείς αναφορές, μια ολοκληρωμένη και ολιστική προσέγγιση για την πρόληψη, προαγωγή και αποκατάσταση της υγείας των διεθνών ασθενών, τη διαγνωστική και κλινική διαχείρισή τους καθώς και την συνεχιζόμενη παρακολούθηση των διεθνών περιστατικών, δημιουργώντας δύο τμήματα διεθνών ασθενών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

Κύρια χαρακτηριστικά αυτής της μεθοδολογίας είναι:
•η εξατομικευμένη παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας μέσω προληπτικών ελέγχων που βασίζονται πάντα στο ατομικό αναμνηστικό των διεθνών ασθενών
•η ανάπτυξη περισσότερων από εκατό πλάνων κλινικής διαχείρισης (clinical pathways)
•η ανάπτυξη αντίστοιχων πλάνων κλινικής διαχείρισης μετά την έξοδο του ασθενή από το νοσοκομείο
η πλήρης εναρμόνιση με τη διεθνή νομοθεσία ενημέρωσης και λήψης πληροφορημένης συναίνεσης από τους διεθνείς ασθενείς

Η εμπειρία του Ομίλου αποτελεί τον θεμέλιο λίθο ενός τέτοιου εγχειρήματος και ταυτόχρονα καταγράφεται ως στρατηγική επιλογή για την ανάπτυξη και τη διάκριση του Ομίλου σε διεθνές επίπεδο. 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X