Μίσσας: «Συγκεντρωμένοι στο αγωνιστικό μας πλάνο»

Ο Κώστας Μίσσας έμεινε ευχαριστημένος από την απόδοση των διεθνών στη νίκη απέναντι στην Τσεχία με 76-63, αλλά τόνισε ότι η Εθνική πρέπει να μάθει να παίζει με τον ίδιο τρόπο και για τα 40 λεπτά του κάθε αγώνα. 

«Ηταν το πρώτο παιχνίδι με όλα τα παιδιά, εννοώ από τότε που ενσωματώθηκαν οι Παπαπέτρου και Χριστοδούλου. Τον Αγραβάνη δεν τον χρησιμοποιήσαμε γιατί θέλαμε να τον προστατεύσουμε παρότι έχει ξεπεράσει το πρόβλημα. Θεωρώ πως ήμασταν αρκετά αγχωμένοι χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος όσον αφορά στο κομμάτι των πλάνων, γιατί η Τσεχία είναι μια ομάδα όχι τόσο ισχυρή. Το θετικό είναι πως όταν ήμασταν πειθαρχημένοι σε άμυνα και επίθεση είχαμε πάρα πολύ καλά αποτελέσματα. Όμως αυτό χρειάζεται διάρκεια. Δεν μπορεί να είναι πέντε ή δέκα λεπτά. Θα πρέπει να παίζουμε έτσι και τα σαράντα. Πρέπει να καταλάβουμε πως οι άλλες ομάδες είναι καλές και θα σε τιμωρήσουν. Πρέπει να είσαι πάρα πολύ επιθετικός στο κομμάτι της άμυνας και πάρα πολύ συγκεντρωμένος. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, το δεύτερο και το τρίτο δεκάλεπτο και ουσιαστικά και το άλλο μισό ήμασταν πάρα πολύ καλοί. Το σίγουρο είναι πως σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να ξεφεύγουμε από τα πλάνα που βάζουμε σε κάθε παιχνίδι. Όταν αυτό λειτουργεί σε μεγάλη διάρκεια θα παίρνουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε», είναι τα όσα ανέφερε μετά το τέλος της αναμέτρησης και της νίκης απέναντι στην Τσεχία της πρώτη ημέρα του τουρνουά «Γιώργος Κολοκυθάς» ο ομοσπονδιακός κόουτς της Εθνικής Νέων, Κώστας Μίσσας.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Κουζέλογλου ανέφερε: «Ηταν πρώτο παιχνίδι που ήμασταν όλοι μαζί. Ηταν ένα καλό φιλικό για εμάς. Όμως, είναι αρχή ακόμη, συνεχίζουμε την προπόνηση και την σκληρή δουλειά. Κοιτάμε τα λάθη μας και συνεχίζουμε. Αυτά τα παιχνίδια αποτελούν τεστ για εμάς. Το κομμάτι που θεωρώ πως πρέπει να βελτιώσουμε είναι η επικοινωνία μας και αυτό θα γίνει μέσα από την προπόνηση. Οσο προχωράει ο καιρός αυτό θα βελτιώνεται. Αύριο παιζουμε με την Γαλλία. Είναι πολύ αθλητική ομάδα και πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και να παρουσιαστούμε πιο βελτιωμένοι. Οσον αφορά στο Ευρωπαϊκό, ακόμη είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για στόχους… Ακόμη έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, όμως, με σκληρή δουλειά πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε».

 

Σχετικά άρθρα