Πίντο: «Περήφανοι για όσα πετύχαμε»

Ο Χόρχε Λουίς Πίντο είναι περήφανος για την προσπάθεια των παικτών του, όχι μόνο στο ματς με την Ολλανδία αλλά σε όλο το τουρνουά. Ο προπονητής της Κόστα Ρίκα κρατά το… ταξίδι που έκαναν οι «τίκος» σε αυτό το Μουντιάλ ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. 

«Είναι άσχημο να αποκλείεσαι με αυτόν τον τρόπο, αλλά μπορούμε να είμαστε περήφανοι για όσα πετύχαμε σε αυτό το Μουντιάλ. Κάναμε υπέροχα πράγματα. Πολλοί δεν μας πίστεψαν, αλλά αντιμετωπίσαμε μεγάλες ομάδες και δεν χάσαμε από κανέναν. Ευχαριστώ τους παίκτες μου γιατί κοίταξαν στα μάτια όλους τους αντιπάλους και δεν φοβηθήκαμε ποτέ καμία μεγάλη δύναμη. Τελειώσαμε το Μουντιάλ με την καλύτερη άμυνα και την αναγνώριση του κόσμου. Ο Νάβας ήταν ο κορυφαίος τερματοφύλακας του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά τα πέναλτι είναι θέμα τύχης», τόνισε. 

Ο Κολομβιανός τεχνικός, πάντως, εξέφρασε και το παράπονό του για την αντιμετώπιση που είχε η Κόστα Ρίκα από τη διαιτησία. «Η διαιτησία δεν ήταν και η καλύτερη απέναντί μας. Δεν μας δόθηκε ένα καθαρό πέναλτι με την Ιταλία κι ένα με την Ελλάδα, ενώ και σήμερα θα μπορούσε να μας δοθεί ένα πέναλτι. Γενικά έγιναν πολλά λάθη στο Μουντιάλ και η FIFA πρέπει να το εξετάσει». 

Σχετικά άρθρα