Μπουρούσης: «Καλό είναι να μείνει ο Κατσικάρης»

O Γιάννης Μπουρούσης θέλησε να απολογηθεί για το περιστατικό που έλαβε χώρα κατά την ώρα της αλλαγής του στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα με το Πουέρτο Ρίκο. Ο διεθνής σέντερ εξέφρασε την άποψη ότι καλό θα ήταν ο Φώτης Κατσικάρης να παραμείνει πολλά χρόνια στο τιμόνι της Εθνικής ομάδας, για να μην αλλάζει συνέχεια η φιλοσοφία της. 

Αναλυτικά:

Για το ματς με το Πουέρτο Ρίκο:

«Χρεώθηκα με δύο φάουλ και βγήκα έξω. Ήθελα να αγωνιστώ από την αρχή. Βγήκα έξω, έκανα μια κίνηση λάθος, δεν ντρέπομαι να το πω. Από εκεί και πέρα κοιτάμε το αγωνιστικό. Προχωράμε και χαιρόμαστε που έχουμε πάει στην επόμενη φάση. Θέλουμε να πάμε καλά στα δύο τελευταία παιχνίδια και να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση. Αυτός είναι ο στόχος»

Για τον Φώτη Κατσικάρη:

«Είμαι εννιά χρόνια στην ομάδα και έχουμε συζητήσει μεταξύ μας πως είναι καλό να υπάρχει ένα πλάνο για τα επόμενα χρόνια. Ακόμα και αν έρθει μια αποτυχία, πρέπει να δοθεί η ευκαιρία σε έναν προπονητή να μείνει περισσότερο καιρό για να δείξει έργο και να μην αλλάζουμε συνέχεια φιλοσοφία. Είναι καλό να μείνει. Δεν είμαι μάνατζέρ του. Απλά είναι το σωστό και η αλήθεια».

Για τον νέο ρυθμό της Εθνικής:

«Σίγουρα θέλουμε να παίξουμε πιο γρήγορα, αλλά μετρά πάνω από όλα το αποτέλεσμα. Η Εθνική είχε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια σε άλλο ρυθμό, αλλά προσπαθούμε να τρέξουμε κι από τη στιγμή που φέρνει αποτέλεσμα γιατί να μην το κάνουμε;».

Για τα χιαστί:

«Θέλουμε να μην πέσουμε στο πρώτο χιαστί με την Ισπανία. Από εκεί και πέρα δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε. Από εκεί και πέρα, υγεία να έχουμε και όλα τα άλλα είναι στο χέρι μας».

Για το «πάντρεμα τον γενεών» και την ανανέωση της ομάδας:

«Η αλήθεια είναι ότι μετά το 2009 δεν ήρθαν τα επιθυμητά αποτελέσματα με βάση το ταλέντο μας. Σίγουρα κάποιοι θα φύγουν, θα έρθουν νέες γενιές κι ελπίζω η αλλαγή να είναι προς το θετικό για να χαιρόμαστε να βλέπουμε την Εθνική.

Για τον Άντε Τόμιτς:

«Δεν το βλέπω προσωπικά. Σίγουρα είναι από τους καλύτερους σέντερ στην Ευρώπη, αλλά όλη η ομάδα θα δουλέψει για την αντιμετώπιση των Κροατών. Πρέπει με ομαδική δουλειά να αντιμετωπίσουμε και τον Τόμιτς, αλλά και τους άλλους παίκτες της Κροατίας».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο:

«Δεν έχει να κάνει μόνο με το συγκεκριμένο παιδί, προσπαθώ να το κάνω με όλους τους παίκτες. Όλοι ξέρουμε το ταλέντο του Γιάννη και προσπαθώ να τον βοηθήσω».  

Σχετικά άρθρα