«Ψήφισα Μώραλη για να μην… πέσουμε»

Ένας από τους πρωταγωνιστές των όσων βίωσε η ΑΕΚ την διετία που επιχειρήθηκε να αλωθεί, ήταν ο Ανδρέας Δημητρέλος . Ο τελευταίος πρόεδρος της «αμαρτωλής» ΠΑΕ και εκκαθαριστής της, μίλησε στο pamesports.gr και έδωσε τη δική του εκδοχή για τα όσα συνέβησαν εκείνο το διάστημα στην «Ένωση».

«Εγώ μπήκα στην ΠΑΕ στις αρχές του Φεβρουαρίου του 2012. Δεν ξέρω τι είχε προηγηθεί νωρίτερα με τον Ξενιάδη και τον Σαλιαρέλη. Τα είχα διαβάσει από τις εφημερίδες. Από την ημέρα που ανέλαβα κάναμε ως εταιρεία δέκα αυξήσεις Μετοχικών Κεφαλαίων. Όποιος ήθελε μπορούσε να έρθει και να πάρει την ομάδα», μας είπε αρχικά, αγνοώντας προφανώς ότι κανένας δεν θα μπορούσε να πάρει την ΑΕΚ, αν δεν έπαιρνε την έγκριση της Γ. Σ. Βέβαια αν εμφανιζόταν κάποιος εκείνη την περίοδο με ρευστό, είναι δεδομένο πως κάποιοι θα του έκαναν τεμενάδες.

Στη συνέχεια μας εξήγησε την απόφασή του να ψηφίσει Μώραλη στις εκλογές της Super League: «Η ΑΕΚ θα έπεφτε κατηγορία αν δεν έπαιρνε αδειοδότηση. Ήταν «νόμος» που είχε ψηφιστεί από τη Super League με ψήφους 13-3. Όταν έγινε η ψηφοφορία για να ανατραπεί αυτό το δεδομένο, ψήφισα υπέρ του Μώραλη και η απόφαση άλλαξε με ψήφους 15-1 και τη Skoda Ξάνθη να μειοψηφεί…».

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο δανεισμού του Ανδρέα Τάτου, μας είπε: «Μας τον πρότεινε ο μάνατζέρ του, Κίμωνας Κοκορόγιαννης. Εμείς τότε είχαμε ξεκαθαρίσει πως δε συζητούσαμε το ενδεχόμενο δανεισμού του, αλλά αγοράς του. Ή στη χειρότερη να τον πάρουμε δανεικό με οψιόν αγοράς. Όπως είχε συμβεί με τον Μητρόπουλο από τον Παναιτωλικό». Τώρα το πως θα μπορούσε η ΑΕΚ να αγοράσει έναν παίκτη από τον… Ολυμπιακό, έστω και μετά από πέντε μήνες, όταν δεν είχε μαντήλι για να κλάψει, κανένας δεν μπορεί να το καταλάβει.

Τέλος για το ενδεχόμενο δανεισμού του Γιάννη Φετφατζίδη, υποστήριξε: «Εγώ δεν έκανα καμία κίνηση για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Αν θυμάμαι καλά, ο Ξενιάδης είχε πει ότι ήθελε να κάνει τρεις καλές μεταγραφές και είχε ρίξει το όνομα του Φετφατζίδη στο τραπέζι». Το ότι το συγκεκριμένοstory η τότε διοίκηση της ΑΕΚ το χρέωνε στον Έβαλντ Λίνεν, είναι μία άλλη ιστορία…

Σχετικά άρθρα