Δύο χρόνια «έφαγε» ο Μαυρίδης

Η Δικαστική Επιτροπή του ΣΕΓΑΣ είχε τιμωρήσει τον Θεόπιστο Μαυρίδη με ποινή αποκλεισμού από κάθε αθλητική δραστηριότητα για δύο χρόνια. Ο Μαυρίδης είχε βρεθεί θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών κατά τον έλεγχο ντόπινγκ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο ΣΕΦ.

Το μόνο που έμενε ήταν να επικυρωθεί η απόφαση από το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας, κάτι που πραγματοποιήθηκε σήμερα (17/09) κατά τη συνεδρίαση του. Ο Έλληνας αθλητής των 110 μ. εμπόδια και 60 μ. τιμωρήθηκε και η ποινή του ισχύει από τις 2 Ιουλίου.  

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ:

Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ στη διάρκεια της σημερινής του συνεδρίασης, επικύρωσε την απόφαση της Δικαστικής Επιτροπής της ομοσπονδίας για την υπόθεση του αθλητή Θεόπιστου Μαυρίδη.

Ο αθλητής τιμωρείται με δύο χρόνια αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, όπως ορίζει ο κανονισμός της IAAF, καθώς βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία, σε έλεγχο που του έγινε στις 9/2/2014 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Η τιμωρία του αθλητή ισχύει από τις 2 Ιουλίου, ημερομηνία όπου τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Σχετικά άρθρα