Η ώρα της ανταπόδοσης

 
 
Στον Ολυμπιακό δεν μπορεί παρά να είναι απολύτως ικανοποιημένοι με τη χρησιμοποίηση και την απόδοση των ξένων διεθνών άσων τους στις Εθνικές τους ομάδες
 
Προφανώς και περισσότεροι ικανοποιημένοι πρέπει να είναι οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές που μέσω της μεταγραφής τους στον Ολυμπιακό και των συμμετοχών που ήδη έχουν στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθιερώνονται στα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα ή ξανακερδίζουν τις θέσεις που είχαν χάσει προτού γίνουν «ερυθρόλευκοι»
 
Ο Αφελάι επέστρεψε με την Ολλανδία στο ίδιο γήπεδο που είχε το σοβαρό τραυματισμό του, στο Άμστερνταμ, κάνοντας καταπληκτικό παιχνίδι απέναντι στο Καζακστάν. Με γκολ, με ασίστ, με κερδισμένη αποβολή, σε φάση μάλιστα που έκανε πολλούς να τρομάξουν από το μαρκάρισμα του αντίπαλου. 
 
Ο Ντουρμάζ ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου στο ματς της Σουηδίας με την Ρωσία, ενώ πλέον είναι από τα βασικότερα στελέχη της Εθνικής του. 
 
Ο Κασάμι μπήκε αλλαγή στον αγώνα της Ελβετίας με την Σλοβενία, αλλά στο επόμενο ματς πάει για βασικός από τη στιγμή που η ομάδα του δεν έχει ξεκινήσει καλά στον όμιλο. 
 
Ο Ελαμπντελαουί είναι μόνιμος στο δεξί άκρο της άμυνας της Νορβηγίας, με πολλές προωθήσεις και επιθετική δραστηριότητα στο χτεσινό παιχνίδι στη Μάλτα. 
 
Αναμφίβολα ο Ολυμπιακός έχει βοηθήσει πολύ τους συγκεκριμένους παίκτες και εννοείται ότι περιμένει μεγαλύτερη βοήθεια από αυτούς στις αναμετρήσεις της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο πρωτάθλημα. 
 
Το θέμα της προσαρμογής στο νέο τους περιβάλλον είναι σοβαρό, αλλά είναι επίσης λογικό να περιμένει ο Ολυμπιακός μεγαλύτερη προσπάθεια κι από τους ίδιους.
 
Σε κάποια ζητήματα, είναι δεδομένο ότι χρειάζονται καλύτερη «χημεία» με το σύλλογο αλλά και χρησιμοποίηση από τον προπονητή. Διότι σίγουρα ο Μίτσελ θα είδε πως ο Ντουρμάζ το καλύτερο φετινό παιχνίδι του το έκανε παίζοντας αριστερός εσωτερικός χαφ και όχι δεξί εξτρέμ που αγωνίζεται στον Ολυμπιακό. Ή ότι ο Αφελάι βρήκε πολλές λύσεις σε μια κλειστή άμυνα όπως αυτή του Καζακστάν, κάτι που δυσκολεύεται να κάνει σε τέτοιου τύπου παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, όπως π.χ. στο Περιστέρι ή στο Μάλμε…
 
Σίγουρα, όμως, είναι καλό και για τον Ολυμπιακό που οι παίκτες του διαπρέπουν στις διεθνείς υποχρεώσεις τους και θα επιστρέψουν με ανεβασμένη ψυχολογία και διάθεση «ανταπόδοσης» στο σύλλογο, ενόψει του βεβαρημένου και καθοριστικού προγράμματος που ακολουθεί….

Σχετικά άρθρα