7 εκ. ευρώ η αύξηση- Εκκρεμή τα χρέη

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που έγινε στην Τούμπα . Στο πάνελ κάθισαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ιάκωβος Αγγελίδης και ο νομικός σύμβουλος Αχιλλέας Μαυρομάτης, ενώ παρόντες στην αίθουσα ήταν η Μαρία Γκοντσάρεβα, ο γενικός διευθυντής Μάκης Γκαγκάτσης, ο υπεύθυνος επί των οικονομικών θεμάτων Αλκης Μαυροφρύδης, ο αντιπρόεδρος του Α.Σ. Δημοκράτης Παπαδόπουλος .

Στην διαδικασία που διήρκησε μισή ώρα, αποφασίστηκε πως η τρέχουσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα ανέλθει στα 7 εκατομμύρια ευρώ. Όταν, ένας μικρομέτοχος, ρώτησε το προεδρείο, γιατί είναι αυτό το ποσό της αύξησης και πως θα καλυφθεί εφόσον η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μπει στην ρύθμιση για τα χρέη, έλαβε την εξής απάντηση από την Μαρία Γκοντσάρεβα που είναι υπεύθυνη επί των οικονομικών: «Η αύξηση των 7 εκατομμυρίων ευρώ ισχύει για τις τρέχουσες ανάγκες έως το τέλος του έτους. Όταν περάσει η τροπολογία για τη ρύθμιση, τότε θα κάνουμε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου».

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ιβάν Σαββίδης δεν ήταν παρών στην γενική συνέλευσης, είχε όμως αντιπροσώπους.

Και κάτι πολύ σημαντικό, όσον αφορά τα χρέη της ΠΑΕ στο δημόσιο. Σύμφωνα με όσα έλεγαν οι εκπρόσωποι του Δικεφάλου του Βορρά, τα χρέη (είχαν δημιουργηθεί από προηγούμενες διοικήσεις πριν από το 2007) δεν είναι ληξιπρόθεσμα αλλά εκκρεμή. Και το ανέφεραν, διότι εκκρεμούν αποφάσεις δικαστηρίων για τα χρέη του ΠΑΟΚ αφενός και αφετέρου από την στιγμή που αναμένεται να κατατεθεί μια νομοθετική ρύθμιση για τα χρέη εκατοντάδων εταιριών, ο ΠΑΟΚ που μπορεί άμεσα να πληρώσει, έχει αυτή την ευχέρεια.

Ακόμη επισημάνθηκε πως ο ΠΑΟΚ είναι καθαρός από υποχρεώσεις καθώς από τότε που ανέλαβε ο Σαββίδης την ομάδα, όλα πληρώνονται στην ώρα τους.

Σχετικά άρθρα